Οργανωμένοι γονείς: Στα χέρια νομικών η ενέργεια του Διευθυντή για αποβολές μαθητών

«Δεν θα αφήσουμε τους μαθητές του σχολείου απροστάτευτους από τον Διευθυντή»

Παρανομίες βλέπουν οι οργανωμένοι γονείς στην ενέργεια του διευθυντή να αποβάλει δεκάδες μαθητές την πρώτη μέρα του σχολείου, επικαλούμενος την εμφάνιση τους.

Μιλώντας στον Άστρα, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας Κώστας Κώστα, ανέφερε ότι δύο νομικοί εξετάζουν το ζήτημα. Τόνισε πως για να αποβληθεί κάποιος μαθητής για την εμφάνιση του, πρέπει πρώτα να γίνουν συστηματικές συστάσεις.

Την ίδια ώρα ο κ. Κώστα αναφέρθηκε στο πόρισμα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, για την περίπτωση του Ιουνίου, όταν ο ίδιος Διευθυντής δεν έδωσε σε μαθητές το απολυτήριό τους, και πάλι εξαιτίας της εμφάνισης τους.

Σημείωσε ότι η Επίτροπος αναφέρει ότι υπήρξε παρανομία καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να λέει ότι ένας μαθητής δε μπορεί να παραλάβει το απολυτήριο του λόγω εμφάνισης.

Μάλιστα γίνεται λόγος στην απόφαση της Επιτρόπου για υπερβολική και δυσανάλογη τιμωρία.

Ο κ. Κώστα ξεκαθάρισε ότι αυτή την χρονιά, δεν θα αφήσουν τους μαθητές του εν λόγω σχολείου απροστάτευτους από τον Διευθυντή. Διερωτήθηκε για ποιο λόγο επιμένει το Υπουργείο Παιδείας να τον καλύπτει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ανέφερε ότι σήμερα θα έχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση για το συμβάν, λέγοντας ότι υπάρχουν κενά και ασάφειες.

Πρότεινε την συζήτηση και αλλαγή της εγκυκλίου που αφορά την εμφάνιση, με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να υπάρχει ένα σαφέστερο πλαίσιο που θα εφαρμόζεται. Σημείωσε ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα στον τομέα της παιδείας αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.