Οργανωμένοι γονείς: Τι λένε για το ενδεχόμενο αλλαγής ώρας στην προσέλευση παιδιών στο σχολείο

Στην συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας προσέλευσης παιδιών το σχολείο αναφέρεται η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι αφού υπάρχει η επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα παιδιά δεν απορροφούν καλά τη γνώση από τόσο νωρίς συνεπώς έχει αρνητικές επιπτώσεις στα μαθησιακά αποτελέσματα.

Σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία αναφέρει ότι θέμα της συνεδρίας ήταν η αξιολόγηση των ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων στη Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

«Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς συγκεκριμενοποίησε τη θεματολογία κάνοντας αναφορά στην αλλαγή της ώρας προέλευσης των παιδιών στο σχολείο και την αύξηση διδακτικού χρόνου από 45 σε 50 λεπτά ανά περίοδο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Προστίθεται ότι «υποστηρίζει πως αφού υπάρχει η επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα παιδιά δεν απορροφούν καλά τη γνώση από τόσο νωρίς συνεπώς έχει αρνητικές επιπτώσεις στα μαθησιακά αποτελέσματα».

Θέτει «το ερώτημα κατά πόσο η κοινωνία θα αγκαλιάσει τις ανάγκες των παιδιών ή θα αναγκάσει τα παιδιά να προσαρμοστούν στις ανάγκες των ενηλίκων».

«Όσον αφορά το θέμα των αναλυτικών προγραμμάτων ζήτησε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να ξεκινήσει συζήτηση επί του θέματος», προστίθεται.

«Αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης, είναι η συνέχιση της συζήτησης την επόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στην οποία αναμένουμε να υπάρξει ανταλλαγή περαιτέρω απόψεων ώστε να συνεχίσει ο μακροσκελής διάλογος», καταλήγει η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας γονέως.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy