Οργάνωση Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών: Καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου αντιστασιακών

Η βεβήλωση του μνημείου των ηρώων της αντίστασης στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, είναι μια πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα, αναφέρει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών, Γιάννης Αρμεύτης.

Σε ανακοίνωση του, ο κ.Αρμεύτης δηλώνει πως πρόκειται για μια ενέργεια που μόνο αισθήματα θλίψης και ντροπής προκαλεί και πως «πράξεις όπως αυτή συνιστούν παντελή έλλειψη σεβασμού προς όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στον τόπο μας».

«Την ίδια στιγμή καταδεικνύουν το βαθύ έλλειμμα παιδείας και ιστορικής συνείδησης που χαρακτηρίζει ένα κομμάτι της κοινωνίας μας», συνεχίζει και προσθέτει, «ένα κομμάτι το οποίο απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και περιφρονεί τις δημοκρατίες αξίες».

Τέλος, σημειώνει ότι σύσσωμη η Πολιτεία έχει καθήκον, πρωτίστως, να προστατέψει τη μνήμη των ηρώων της αντίστασης και, κατά δεύτερο, να εργαστεί για να κεντρίσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς σε σχέση με τη σημασία που είχαν και έχουν για τον τόπο οι αγώνες προάσπισης της δημοκρατίας, αλλά και η θεμελίωση των δημοκρατικών αρχών και αξιών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy