Οργή, θυμός και αβάστακτα ερωτήματα για τη δολοφονία του Θανάση

Το δρόμο για να εξεταστεί από την αρχή η υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου και να διερευνηθεί πλέον ως δολοφονία, άνοιξε το πόρισμα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος του 26χρονου εθνοφρουρού είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας διά στραγγαλισμού.

Η εξέταση αφορά το υοειδές οστό το οποίο είχε παραληφθεί κατά την εκταφή που έγινε πριν από έναν περίπου χρόνο οπότε διαπιστώθηκε ότι ήταν κομματιασμένο και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, κι αφού χθες η Νομική Υπηρεσία παρέλαβε την τελευταία έκθεση του εμπειρογνώμονα που διόρισε η Δημοκρατία για την υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα, των υπεύθυνων Εισαγγελέων του Ποινικού και του Αστικού Τομέα και του Αρχηγού Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται από τη Νομική Υπηρεσία, όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή θα τεθούν ενώπιον του θανατικού ανακριτή. Ταυτόχρονα γίνεται αξιολόγηση των στοιχείων και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις για τυχόν περαιτέρω ενέργειες. Το πόρισμα από την εξέταση του υοειδούς οστού αποτελεί για την οικογένεια Νικολάου απόλυτη δικαίωση των αγώνων που έκανε εντός και εκτός Κύπρου η μητέρα του, η οποία από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε νεκρό το παιδί της, φώναζε ότι είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, ενώ η Αστυνομία είχε κλείσει την υπόθεση καταχωρώντας την ως αυτοκτονία.

Να θυμίσουμε ότι ο 26χρονος βρέθηκε το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου 2005, νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας, ενώ είχε φύγει το πρωί από το σπίτι επιστρέφοντας στη μονάδα όπου υπηρετούσε.

Δεκαέξι χρόνια μετά «μίλησε» ο Θανάσης

Έπρεπε να περάσουν δεκαέξι ολόκληρα χρόνια και ένας γολγοθάς από την οικογένεια του Θανάση για να αποφανθεί το Κράτος πως η υπόθεση του Θανάση ήταν εγκληματική ενέργεια.

Η τελευταία μέρα του Θανάση 

Όπως αναφέρεται σε ρεπορταζ των προηγούμενων χρόνων, ο Αθανάσιος Νικολάου, εκείνο το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2005, ξεκίνησε για να παρουσιαστεί στην μονάδα του, μετά από διανυκτέρευση. Ντύθηκε με καθαρά ρούχα, ετοίμασε τον σάκο του, βάζοντας μάλιστα κι άλλα καθαρά ρούχα, έβαλε επίσης και φαγώσιμα τα οποία είχε αγοράσει ο ίδιος την προηγούμενη νύχτα.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέλος της Ε.Φ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Νικολάου, πληροφορώντας την ότι ο στρατιώτης αγνοείτο, και δεν είχε φτάσει ποτέ στο στρατόπεδο. Τελικά, ο Θανάσης, βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας ύψους 30 μέτρων, χωρίς εξωτερικές κακώσεις, με το στόμα γεμάτο άμμο και μώλωπες δακτύλων στα χέρια του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.