Οργίλη αντίδραση ΠΕΟ: Μπροστά στην μεγάλη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, η κυβέρνηση παραμένει αδρανής

Κούρσα χωρίς τερματισμό οι αυξήσεις στα καύσιμα, ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους εργαζόμενους, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΠΕΟ.

Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία κακίζει την δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για την ΑΤΑ, ενώ μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως μπροστά στην μεγάλη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, η κυβέρνηση παραμένει αδρανής ή εφαρμόζει κάποια ημίμετρα που δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η ΠΕΟ καταθέτει προτάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας εδώ και ένα χρόνο αλλά δυστυχώς δεν εισακουγόμαστε, προσθέτει στην ανακοίνωση της η ΠΕΟ.

Παράλληλα στην ανακοίνωση προστίθεται πως η ΠΕΟ θα συνεχίσει να κινητοποιεί τους εργαζόμενους διεκδικώντας την προστασία των εργαζομένων, των ευάλωτων ομάδων, των χαμηλοσυνταξιούχων, ενάντια στην αισχροκέρδεια και την ασυδοσία.

Kavsima 1

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΕΟ για την ακρίβεια και οι προτάσεις που κατέθεσε εδώ και ένα χρόνο:

Οι τιμές των καυσίμων έσπασαν το φράγμα των 2 ευρώ δημιουργώντας νέο ρεκόρ ακρίβειας και η κούρσα των αυξήσεων φαίνεται ότι δεν έχει τερματισμό.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν εδώ και πολλή καιρό και οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, υποφέρουν. Μπροστά στην μεγάλη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, η κυβέρνηση παραμένει αδρανής ή εφαρμόζει κάποια ημίμετρα που δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η επιβίωση για χιλιάδες νοικοκυριά έχει γίνει πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη. Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς άλλες δικαιολογίες.

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διαφοροποιήσει τον τρόπο παραχώρησης της ΑΤΑ και ότι θα συνεχίσει να παρέχεται στο 50% πέραν από επέμβαση στα εργασιακά θέσμια, δείχνει ότι κυβέρνηση δεν έχει ως προτεραιότητα να προστατεύσει τους εργαζόμενους, αντίθετα στηρίζει τους εργοδότες. Επαναλαμβάνουμε ότι η πλήρης απόδοση της ΑΤΑ και η διεύρυνση της για να καλύψει όλους τους εργαζόμενους είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για να προστατευτεί το εισόδημα των εργαζομένων.

Η ΠΕΟ καταθέτει προτάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας εδώ και ένα χρόνο αλλά δυστυχώς δεν εισακουγόμαστε:

• Αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας για να αντισταθμιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης.
• Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα.
• Να αξιοποιηθεί η δυνατότητα επιβολής πλαφόν στις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων και στα καύσιμα.
• Κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα
• Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά με την ενεργοποίηση των μηχανισμών του Υπουργείου Εμπορίου με σκοπό την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να κινητοποιεί τους εργαζόμενους διεκδικώντας την προστασία των εργαζομένων, των ευάλωτων ομάδων, των χαμηλοσυνταξιούχων, ενάντια στην αισχροκέρδεια και την ασυδοσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy