Όργιο αναξιοκρατίας σε προσλήψεις στα Δημόσια Έργα – Προσλήψεις ατόμων με χαμηλές επιδόσειςΜε αναξιοκρατικά κριτήρια φαίνεται να έγιναν πρόσφατες προσλήψεις στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και φέρνει και τις ανάλογες προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Οι προσλήψεις αφορούν σε πλήρωση έξι μόνιμων θέσεων εκτελεστικού μηχανικού στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, με κλίμακα Α9, στις οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες, το «μαγικό χέρι» της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας άφησε εκτός τρία πρόσωπα που πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες στη γραπτή εξέταση σε σύγκριση με πρόσωπα που τελικά προσλήφθηκαν τα οποία υστέρησαν στη γραπτή εξέταση σε σύγκριση με τους υποψήφιους που κόπηκαν.

Η γραπτή εξέταση είχε συντριπτικά βαρύνουσα σημασία αφού είχε βαρύτητα 80% στην τελική απόφαση με το 20% να αναλογεί στην προφορική εξέταση. Με αυτά τα δεδομένα, ο δεύτερος με 76,48 επίδοση στο γραπτό, η τρίτη με βαθμό 74,40 και ο τέταρτος υποψήφιος με γραπτή βαθμολογία 74,13 απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία αντ‘ αυτών ενέκρινε τις προσλήψεις του πέμπτου υποψήφιου με γραπτή βαθμολογία 73.03, της έκτης με βαθμό 72,70, της έβδομης με βαθμό 72,50 και του όγδοου με γραπτή βαθμολογία 72,18. Προσελήφθη επίσης ο πρώτος στο γραπτό με βαθμό 79,33 και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.

Όπως ανέφερε στη «Χ» γνώστης της διαδικασίας, η προφορική συνέντευξη ενώπιον Συμβουλευτικής Επιτροπής με βαρύτητα 20% δεν έφερε ανακατατάξεις, οι οποίες φέρονται να έγιναν στις συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τουλάχιστον δύο από τα πρόσωπα που προσλήφθηκαν με χαμηλότερες επιδόσεις στη γραπτή εξέταση προέρχονται από οικογένειες που ανήκουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Όπως πληροφορούμαστε και οι τρεις υποψήφιοι που κόπηκαν ενώ υπερτέρησαν στη γραπτή εξέταση θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Τάσος Περδίος