Όργιο κλοπών και βανδαλισμών σε σχολεία της Λάρνακας

Όργιο κλοπών και βανδαλισμών σε σχολεία της Λάρνακας

Τεράστια έξαρση κλοπών και βανδαλισμών σε σχολεία της Λάρνακας καταγγέλλει η οικεία Σχολική Εφορεία.  Με χθεσινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Εφορείας Πέτρος Χρυσοστόμου ανέφερε ότι τα αλλεπάλληλα περιστατικά κλοπών και πρόκλησης ζημιών πονοκεφαλιάζουν την Εφορεία, καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένα και σε συχνότητα, αλλά και σε ένταση και σοβαρότητα.

Ο κ. Χρυσοστόμου παρουσίασε παραδείγματα για να καταδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως πρόσφατο περιστατικό στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου όπου άγνωστοι, όπως είπε, έσπασαν τις πόρτες, έριξαν τους ανεμιστήρες από τους τοίχους, ενώ έριξαν στο πάτωμα αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών απλώς για να τους σπάσουν και όχι για να τους κλέψουν. Επίσης, έσπασαν αρκετά τζάμια του κτιρίου και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, κάτι που τελευταίως είναι καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε επίσης ότι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι κλοπές διαφόρων αντικειμένων, με τους κλέφτες να στοχεύουν σε μεταλλικά αντικείμενα με αξία όπως χαλκοσωλήνες από τις στέγες, συμπιεστές κλιματιστικών συστημάτων, αλλά και πλαίσια ηλιακών θερμοφισώνων. Όπως μάλιστα αποκάλυψε, μόνο μέσα σε 15 μέρες τον Αύγουστο, οι εγκληματίες έκλεψαν εξοπλισμό συνολικής αξίας πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ μόνο από το Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού.

Ο πρόεδρος της Εφορείας ρωτήθηκε για την τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στις σχολικές μονάδες και απάντησε ότι αυτό δεν έχει γίνει, αλλά γίνονται διαβουλεύσεις. «Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για να ληφθεί και αυτό το μέτρο προκειμένου να προστατεύσουμε τα σχολεία από τους βανδαλισμούς και τις κλοπές», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις περιφράξεις των σχολείων, απάντησε πως έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα σχολεία και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πρόσφατα, όπως είπε, τοποθετήθηκαν νέες εσωτερικές περιφράξεις στο Γυμνάσιο «Πετράκη Κυπριανού» και στο Δημοτικό Σχολείο «Ζήνων».

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy