• Πήρε άδεια για ένα ξενοδοχείο και χτίζει… δύο!
  • Όργιο παρανομιών σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Αγία Νάπα

Όργιο παρανομιών σε υπό ανέγερση ξενοδοχειακή μονάδα στην Αγία Νάπα.

Γνωστός τουριστικός όμιλος εξασφάλισε άδειες για ανέγερση καινούργιου ξενοδοχείου, ωστόσο, με την έναρξη των εργασιών βρέθηκε να χτίζει αντί ένα… σχεδόν δύο ξενοδοχεία παραβιάζοντας κατά συρροή την πολεοδομική άδεια και την άδεια οικοδομής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία εξασφάλισε άδεια για κτίριο πέντε ορόφων και δυναμικότητας 588 κλινών, δεδομένα με τα οποία πληρούσε τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου αλλά και τις σχετικές χαλαρώσεις.

Στην πορεία όμως, στην κατασκευή προστέθηκαν άλλοι τρεις όροφοι και συνολικά 260 περισσότερες κλίνες από τις προβλεπόμενες από τα αρχιτεκτονικά σχέδια που υποβλήθηκαν και την άδεια οικοδομής που εξασφαλίστηκε.

Το ξενοδοχείο ανεγείρεται στην περιοχή Βαθιά Γωνιά και όπως πληροφορούμαστε, οι παρανομίες δεν περιορίστηκαν στην παραβίαση των όρων των αδειών σχετικά με το ύψος και το εμβαδό της κατασκευής με τις οποίες παραβιάστηκαν και πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία φέρεται να επεκτάθηκε και σε καθορισμένους χώρους πρασίνου στους οποίους κατασκευάστηκαν υπόγεια και καταστήματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και έγιναν καταγγελίες και έχουν ανασταλεί οι εργασίες δυνάμει ενδιάμεσου δικαστικού διατάγματος αναστολής εργασιών.

Ωστόσο, φαίνεται να έγιναν και να γίνονται προσπάθειες κάλυψης της παρανομίας με πολιτικές παρεμβάσεις.

Τάσος Περδίος