Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν οι βουλευτές μετά την τελετή της ορκωμοσίας που έγινε στην Βουλή. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Ολοκληρώθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με την ορκωμοσία οι νέοι βουλευτές αναλαμβάνουν από σήμερα τα καθήκοντά τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την εισόδου του στην αίθουσα της ολομέλειας ασπάστηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης τελετής, ευχήθηκε ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά».

Η προσέλευση των 300 βουλευτών ξεκίνησε από τις 10 το πρωί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έφτασε στο χώρο λίγο μετά τις 10:30 να εύχεται «καλή δύναμη σε όλους».

Η τελετή ξεκίνησε με την θρησκευτική ορκωμοσία, ακολούθησε ο όρκος στο Κοράνι για τους μουσουλμάνους βουλευτές και τέλος έγινε ο πολιτικός όρκος.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο, με τον προτεινόμενο από τη ΝΔ Κώστα Τασούλα, να αντικαθιστά τον Νίκο Βούτση, έχοντας στήριξη και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Βουλή που προέκυψε είναι εξακομματική και ο συσχετισμός δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής: η Νέα Δημοκρατία διαθέτει 158 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 86, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜεΡΑ25 9.