Με όρκους αντικομμουνισμού οι Κασιδιάρης – Μπογδάνος εναντίον της Βουλής της Κύπρου για τη Δημοκρατική Αντίσταση

 

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις και από την ελλαδική ακροδεξιά ενάντια στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου για το Ψήφισμα για τη Δημοκρατική Αντίσταση.

Το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Η. Κασιδιάρη (ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης), σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «άθλιο ψήφισμα» και ότι «οι ανθέλληνες για άλλη μια φορά έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο». Προσθέτει δε ότι ο Γρίβας αποτελεί «πρότυπο αγωνιστή για την Ελευθερία» και ότι «Συνεχίζουμε το όραμα του για την μοναδική λύση: Την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα!». Η ανακοίνωση καταλήγει με την γνωστή ρήση που αποδίδεται στον ίδιο τον αρχηγό της οργάνωσης Χ και της ΕΟΚΑ/ΕΟΚΑ Β: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερός μου πονοκέφαλος, ήτο οι κομμουνιστές.»

Την ίδια φράση χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση του και άλλο κόμμα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, το κόμμα «Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής- ΠΑΤΡΙΔΑ» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπογδάνος απασχόλησε επανειλημμένα τη δημοσιότητα στην Ελλάδα για ακροδεξιές απόψεις αλλά και ενέργειες όπως η δημοσιοποίηση ονομάτων ξένων νηπίων, που φοιτούν σε σχολείο στην Αθήνα. Ο Μπογδάνος είχε διαγραφεί από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πριν από ένα χρόνο, με αφορμή μια ακραία αντικομμουνιστική ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων όπου επανέλαβε μάλιστα τη ρήση του Γρίβα. Το μόρφωμα του Κ. Μπογδάνου στην σημερινή ανακοίνωση του εκφράζει την «απόλυτη αντίθεσή της στο πρόσφατο ψήφισμα της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής» και επαναλαμβάνει ότι θα τους συντροφεύουν πάντα τα «λόγια του Στρατηγού» ότι μεγαλύτερος εχθρός και από Βρετανούς και τους Τούρκους είναι οι κομμουνιστές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.