Ορόκλινη: Μήνυμα προς τρίτο πρόσωπο η απόπειρα φόνου;

Οι οικογενειακές σχέσεις του στόχου στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας

 

Το ενδεχόμενο οι σφαίρες που εξαπολύθηκαν προς τον 42χρονο στην Ορόκλινη να ήταν στην πραγματικότητα μήνυμα προς τρίτο πρόσωπο, στενά συνδεδεμένο με τον 42χρονο, είναι το βασικό σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία σχετικά με την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη την περασμένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σ’ ένα έγκλημα στο οποίο, ως γνωστό, βρέθηκε να δέχεται πυρά και ένα 6χρονο παιδάκι.

Ο 42χρονος παρέλαβε στις 5:30 το πρωί 39χρονο συγχωριανό του και το εξάχρονο αγοράκι του τελευταίου για να πάνε κυνήγι, αλλά πρόλαβε να διανύσει μόλις μερικά μέτρα προτού ανοίξει πυρ εναντίον του ο δράστης, ο οποίος τού είχε στήσει καρτέρι. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε ο οδηγός που φέρεται να ήταν ο στόχος, αλλά και το αγοράκι που καθόταν στο πίσω κάθισμα πίσω από τον οδηγό. Και οι δύο ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος ο οποίος φέρεται να ήταν ο στόχος ανήκει στον στενό οικογενειακό κύκλο ατόμου που έχει ανοικτές ποινικές υποθέσεις και το πιθανότερο σενάριο είναι οι δράστες να ήθελαν να στείλουν μήνυμα στο συγκεκριμένο πρόσωπο με την απόπειρα φόνου εναντίον του 42χρονου.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λάρνακας, Μενέλαος Αντωνίου, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ως προς τα κίνητρα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η διερεύνηση είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο.

Μετά την απόπειρα, πολίτες εντόπισαν όπλο και κουκούλα κοντά στη σκηνή της απόπειρας φόνου και η Αστυνομία θα υποβάλει τα τεκμήρια αυτά σε επιστημονικές εξετάσεις.

Πιθανή σύνδεση με την απόπειρα με βόμβα τον περασμένο Ιούλιο

Όπως όμως αποκαλύπτεται, η απόπειρα της Κυριακής ενδεχομένως να ανοίξει ξανά μια άλλη απόπειρα φόνου που είχε διαπραχθεί και πάλι στην Ορόκλινη τον περασμένο Ιούλιο. Στις 5 Ιουλίου, 30χρονος από τη Ρουμανία γλίτωσε από θαύμα όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό του μόλις είχε αναχωρήσει από το σπίτι του για τη δουλειά του. Και εκείνο το έγκλημα είχε διαπραχθεί στις 5:30 τα ξημερώματα, ωστόσο το ισχυρότατο στοιχείο που ενδεχομένως να συνδέει τις δύο επιθέσεις είναι ότι ο 30χρονος από τη Ρουμανία και ο 42χρονος που έγινε στόχος την Κυριακή μένουν στην ίδια πολυκατοικία! Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο 30χρονος δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία ούτε έγινε κατορθωτό να βρεθούν τα κίνητρα και ο δράστης εκείνης της απόπειρας, αφήνει τώρα ανοικτό το ενδεχόμενο ο στόχος και εκείνης της απόπειρας να ήταν ο 42χρονος, αλλά οι δράστες να τοποθέτησαν τη βόμβα σε λάθος αυτοκίνητο…

 

Βαλλιστική εξέταση
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε όπλο, συγκεκριμένα στρατιωτικό τυφέκιο σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από τη σκηνή και θα υποβληθεί σε βαλλιστική εξέταση για να φανεί εάν συνδέεται με το έγκλημα, ενώ εντοπίστηκαν όπως είπε και άλλα τεκμήρια, εκφράζοντας την ελπίδα αυτά να οδηγήσουν στον εντοπισμό του δράστη.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy