Ορόκλινη:  Παραλία χωρίς πλαστικά οι Γιαννάδες

 

Σηματοδοτημένη ως “Παραλία χωρίς πλαστικά” είναι η ακτή Γιαννάδες στην Ορόκλινη στην οποία απονεμήθη το σχετικό σήμα διάκρισης. Η απονομή έγινε σε χθεσινή εκδήλωση στο χώρο της παραλίας και είναι αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του TUI Foundation σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης.

Μιλώντας στην τελετή, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη διάκριση στοχεύει ουσιαστικά να ενθαρρύνει και να προτρέπει τους επισκέπτες της παραλίας να αποφεύγουν τη χρήση πλαστικού μια χρήσης, που προκύπτει από τον άνθρωπο. Η Επίτροπος αναφέρθηκε στην Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Στρατηγική για την Αλιεία, στην Οδηγία για τη Θάλασσα, αλλά και στην Οδηγία για Προστασία των Παράκτιων Ζωνών, οι οποίες αναφέρονται στους τρόπους αποφυγής χρήσης πλαστικών. «Στο χέρι μας είναι μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η σημερινή, να κάνουμε το σύνθημα πράξη και να κάνουμε τόσο την παραλία “Γιαννάδες”, όσο και όλες τις παραλίες μας χωρίς πλαστικά», επεσήμανε.

Στον δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, Ντίνος Λευκαρίτης, ανέφερε ότι η δράση αυτή θα αποφέρει απτά αποτελέσματα αφού μεταφέρεται το μήνυμα ότι νοιαζόμαστε για την προστασία των ακτών μας και του περιβάλλοντος, ενώ η δράση εντάσσεται και στους ευρύτερους στόχους για επίτευξη τουριστικής αειφορίας στον προορισμό μας, όπως είπε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), Φίλιππος Δρουσιώτης, είπε πως στόχος της δημιουργίας παραλιών χωρίς πλαστικά είναι η εξάλειψη των πλαστικών μίας χρήσης από τις παραλιακές περιοχές της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική βιομηχανία και στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσών με πλαστικό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, Νεόφυτος Φακοντής, εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας όμως ταυτόχρονα την ανάγκη απαλλαγής των παραλιών και του περιβάλλοντος γενικά και από άλλες μορφές ρύπανσης όπως η οπτική ρύπανση και η ηχορύπανση.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy