Ορόσημο για την πολιτική προστασία στη Μεσόγειο φιλοδοξεί να γίνει το φετινό Nicosia Risk Forum 2022

Ορόσημο για την πολιτική προστασία στη Μεσόγειο φιλοδοξεί να γίνει το φετινό Nicosia Risk Forum 2022 το οποίο αρχίζει αύριο στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα.

Το #NRF2022 φέρνει για δύο μέρες στην Κύπρο σημαντικές προσωπικότητες τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ένωση για τη Μεσόγειο και κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν πλήθος αποτελεσμάτων ερευνητικών προγραμμάτων με επίκεντρο την πολιτική προστασία.

Διοργανωτής του Φόρουμ είναι το Ίδρυμα CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με συνδιοργανωτές την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και την Πολιτική Άμυνα. Το #NFR2022 διεξάγεται με την συνεργασία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και την Union for the Mediterranean.

Την έναρξη του #NRF2022 θα τελέσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς. Μεταξύ άλλων στο διήμερο Φόρουμ για την Πολιτική Προστασία θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστας Καδής, οι Υφυπουργοί της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Χρίστος Δήμας, Χρήστος Τριαντόπουλος και Νίκος Χαρδαλιάς και εκ μέρους του Union for the Mediterranean ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Πρέσβης κ. Γκρέτς.

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα πάνελ, θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ των Ευρωβουλευτών Γιώργου Γεωργίου και Κώστα Μαυριδη για το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στην πολιτική προστασία, πάνελ μεταξύ εκπροσώπων των πολιτικών προστασιών των χωρών της Μεσογείου καθώς επίσης και πάνελ για την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας στην πολιτική προστασία με συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών προστασιών των ΗΠΑ και Μεξικό.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.