Την απόφαση του Υφυπουργείου Τουρισμού για πραγματοποίηση μελέτης που θα επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες της περιοχής του Ακάμα και θα καθορίσει ποιες μορφές τουρισμού μπορεί να αξιοποιήσει η περιοχή, καθώς και την προώθηση όλης της περιοχής ως ριβιέρας, χαιρετίζει η Κοινοτική Δράση Ακάμα,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Όπως αναφέρεται, εκ μέρους της Κοινοτικής Δράσης Ακάμα, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, τόνισε ότι η απόφαση για ανάπτυξη της περιοχής ως ολότητα είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σημειώνει, “χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Σάββα Περδίου και την εξαγγελία μελέτης που θα καθορίσει την τουριστική ανάπτυξη, τόσο της Πόλης Χρυσοχούς όσο και της περιφέρειας”.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε και ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού κ. Ανδρέας Χριστοδούλου αναφέροντας πως δεν μπορεί παρά να τους χαροποιεί η εξέλιξη αυτή, που στοχεύει στην ανάπτυξη της περιοχής στο σύνολό της. Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης της Ίνειας, κ. Γιάγκος Τσίβικος, επεσήμανε ότι ως Κοινοτική Δράση Ακάμα βρίσκονται στη διάθεση της Κυβέρνησης, για να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση αυτών των στόχων, ώστε να επιτευχθεί η πραγματική αναζωογόνηση της περιοχής.