Το οργανωμένο κίνημα των μαθητών (ΠΣΕΜ) με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, χαρακτηρίζει ως ορθό μέτρο την τηλεκπαίδευση σημειώνοντας ότι πρέπει να μελετηθεί ώστε να μην είναι ένα ημίμετρο.

«Η τηλεκπαίδευση προϋποθέτει ότι όλοι οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές, θα είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα μέσα και την απαραίτητη επιμόρφωση για να μπορέσουν να ακολουθήσουν αυτό τον τρόπο μαθήματος. Θεωρούμε επίσης, ότι η διδακτέα ύλη ειδικά για τους τελειόφοιτους που θα παρακαθίσουν παγκύπριες εξετάσεις πρέπει να αναθεωρηθεί και να μειωθεί», αναφέρεται.

Η ΠΣΕΜ σημειώνει ότι «παραγκωνίστηκε από την διαβούλευση για τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό», εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η άποψη των μαθητών δεν λαμβάνεται υπόψη.

«Με λύπη μας ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το περασμένο Σάββατο 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο στην παρουσία των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονιών. Όχι μόνο δεν καλεστήκαμε ως ΠΣΕΜ αλλά δεν μας ενημέρωσε κανένας για τα αποτελέσματα της σύσκεψης και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο. Ενημερωθήκαμε για τα μέτρα από τα ΜΜΕ», προστίθεται.

«Σε αυτή την προσπάθεια μπορούμε όλοι να συμβάλουμε. Πόσο μάλλον εμείς, το θεσμικό όργανο των μαθητών που αυτές τις μέρες επικοινωνούμε με χιλιάδες μαθητές», καταλήγει η επιστολή της ΠΣΕΜ προς τον Υπουργό Παιδείας.