«Ως Δαμέ!»: Στα όρια του εξωπραγματικού η υπεράσπιση βίας από Αστυνομία

Επεισόδια σημειώθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από ομάδες πολιτών κατά της διαφθοράς, Λευκωσία 13 Φεβρουαρίου 2021.ΚΥΠΕ

«Θεωρούμε ότι οι προσπάθειες υπεράσπισης της βαρβαρότητας από την Αστυνομία κινούνται στα όρια του εξωπραγματικού» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Χαραλάμπους, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της πορείας «Ως Δαμέ!» του περασμένου Σαββάτου, που θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: 

Επεισόδια Σαββάτου: Κάνει λόγο για «παρείσφρηση» προσώπων που προκάλεσαν επεισόδια η Αστυνομία

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις χθες και σήμερα εκ μέρους της Αστυνομίας, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι αν θεωρούν οχλαγωγία τα υψωμένα δάκτυλα της ήδη καταβρεγμένης Αναστασίας, “το μόνο που θα καταφέρουν”, όπως είπε, “είναι να δουν εκατοντάδες υψωμένα δάκτυλα το ερχόμενο Σάββατο”.

Καλούν, πρόσθεσε, εκ νέου την Αστυνομία να μείνει σε απόσταση από τους/τις διαδηλωτές/διαδηλώτριες και «να σταματήσει να προκαλεί την κοινή λογική», όπως ανέφερε.

«Εμείς από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε πως σκοπεύουμε να διαδηλώσουμε, όπως πάντα, ειρηνικά και να περιφρουρήσουμε την πορεία. Η μαζική και ειρηνική μας παρουσία θα είναι η καλύτερή μας απάντηση».

Ο Γιώργος Χαραλάμπους είπε ότι η συντονιστική της πορείας καλεί όσες και όσους προσέλθουν στη διαμαρτυρία το ερχόμενο Σάββατο να φέρουν προστατευτική μάσκα προσώπου και να κρατούν αποστάσεις από τους γύρω τους.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί προσώπων που θα παρεισφρήσουν στην πορεία για να προκαλέσουν επεισόδια, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι “αν η Αστυνομία έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες ας τις διερευνήσει, αντί να τις διαρρέει για να καλλιεργήσει κλίμα πανικού στην κοινωνία, ειδικά μετά την απρόκλητη και αναίτια χρήση βίας το περασμένο Σάββατο”.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.