«Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο ούτε την παχυδερμία, ούτε την ημετεροκρατία τους, ούτε την αναξιοκρατία τους, ούτε τα σκάνδαλά τους, ούτε και τις διαπλοκές τους. Αρκετά με τα ψέματα, αρκετά με τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την προπαγάνδα, αρκετά με το αντιακελικό τους μένος».

Οργισμένος εμφανίστηκε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με την αντιακελική επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το κανάλι του Σίγμα, υποδεικνύοντάς του ότι το ΑΚΕΛ με συνέπεια, επιμονή και υπομονή θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τη λύση του Κυπριακού και την προστασία των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης και των νέων που βλέπουν τα όνειρά τους να σκοτώνονται επειδή δεν μπορούν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά και να αποκτήσουν στέγη, δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια.

Ο ίδιος κάλεσε τον κ. Νεοφύτου «αντί να αναλώνεται σε παραληρηματικούς τηλεοπτικούς μονολόγους, να βγει έξω να κουβεντιάσει με τον κόσμο, στις αγορές να ακούσει τι λέει ο κόσμος, σε ένα σταθμό βενζίνης να βάλει βενζίνη παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών όπως έκανε πριν 8 χρόνια. Ας πάει στον ΟΗΕ να τους μεταφέρει τις θέσεις τις οποίες διατυπώνουν για το Κυπριακό και να είναι πειστικός σε αυτά τα οποία λέει», τον προκάλεσε. Ο Α. Κυπριανού κάλεσε τους κυβερνώντες και τον ΔΗΣΥ να δουν ποια είναι η πραγματικότητα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν στο ελάχιστο σε αυτό τον δύσμοιρο τόπο. «Ο κομματικός φανατισμός ήταν πάντοτε καταστροφικός και αυτό το πράγμα θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από εμάς ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος ευαγγελίζεται το σύγχρονο και το ευρωπαϊκό», τόνισε.

Ως απάντηση στο αντιακελικό παραλήρημα της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, ο Α. Κυπριανού κάλεσε τους κυβερνώντες «να μην έχουν αυταπάτες. Κανένας πολίτης, ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, αλλά ούτε κεντρώος δεν πρόκειται να τους συγχωρέσει τα ψέματα τα οποία έχουν πει τα τελευταία χρόνια, την αναξιοπιστία με την οποία κυβερνούν, την αλαζονεία, την ανικανότητα των ανθρώπων που επέλεξαν να διορίσουν σε διάφορα πόστα, τη διαφθορά που υπάρχει, την αναλγησία έναντι των πολλών κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν στην κοινωνία, τους μισούς μισθούς που επέβαλαν και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει το Κυπριακό».

Προειδοποίησε ότι με αντιπερισπασμούς δεν πρόκειται να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται. Αντίθετα, «αποδεικνύουν ποιοι είναι αυτοί που βάζουν το κόμμα τους πάνω από την πατρίδα, ποιοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε τη λύπη του γιατί από τη μια ο κ. Νεοφύτου λέει ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν ενότητα και ομοψυχία και από την άλλη επιμένει σε ένα πρωτοφανές διχαστικό πολιτικό παραλήρημα ενάντια στο ΑΚΕΛ για μερικές ψήφους. «Εκείνο για το οποίο κατηγορεί το ΑΚΕΛ το κάνει ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου. Με κατηγορίες βγαλμένες από άλλες εποχές, με επιχειρήματα που γυρίζουν την πολιτική ζωή της Κύπρου πολλές δεκαετίες πίσω», σημείωσε. Αναφερόμενος ειδικά στην «ατάκα» του κ. Νεοφύτου περί αλίευσης ψήφων από το ΑΚΕΛ από την Κόκκινη Λίμνη, ο Α. Κυπριανού σημείωσε ότι «επιδείχθηκε θεσμικός ρατσισμός, ο οποίος ενισχύθηκε από τη δήλωση του κ. Αναστασιάδη ότι εμείς συλλυπηθήκαμε τις οικογένειες παρόλο που είναι αλλοδαπές. Αυτό και αν είναι ρατσισμός από τον πρώτο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Το ΑΚΕΛ, υπενθύμισε, έψεξε το γεγονός ότι ο κ. Ι. Νικολάου παραιτήθηκε μετά από 19 ημέρες και ο ΔΗΣΥ επαίρετο για την «πολιτική ευθιξία» του ανδρός.

«Αυτό το πράγμα για εμάς δεν είναι πολιτική ευθιξία. Είναι παχυδερμία», τόνισε.