Ως ‘συνήθως μεροληπτική’ χαρακτηρίζει τη δήλωση Μπορέλ το ‘υπουργείο εξωτερικών’

Έλα στο Google News

Ως “συνήθως μεροληπτική” χαρακτηρίζει τη δήλωση του Υπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, εξ ονόματος των 27 κρατών μελών, το «υπουργείο εξωτερικών».

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών» προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η ΕΕ, η οποία αγνοεί την ύπαρξη του τ/κ « λαού και κράτους» πρέπει να αναγνωρίσει ότι τα Βαρώσια είναι έδαφος του ψευδοκράτους και οι πρόσφατες σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν από την «κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι τα βήματα που έγιναν αναφορικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου δεν έγιναν με σκοπό το να δοθεί η ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία στο νησί.

«Η απόρριψη από την ε/πλευρά όλων των ευκαιριών που εδώ και 50 χρόνια βρέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό έκανε απαραίτητη την κίνηση για τα Βαρώσια τα οποία έγιναν σύμβολο του στάτους κβο στο νησί», συνεχίζει το «υπουργείο εξωτερικών».

Προσθέτει ότι τα βήματα που έκανε η τ/κ πλευρά στο «πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», όπως αναφέρει, προκάλεσαν ικανοποίηση ανάμεσα στους Ε/κ.

Το «υπουργείο εξωτερικών» υποστηρίζει πως το γεγονός ότι η πρόταση και οι πρωτοβουλίες της τ/κ πλευράς καταστράφηκαν από την ΕΕ καταδεικνύει τη μεροληπτική της στάση, ενώ προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η ε/κ πλευρά έχει ως μοναδικό της στόχο να φυλακίσει για πάντα τους T/κ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αναφέρει, ακόμη, ότι η ΕΕ, η οποία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και να άρει την «απομόνωση» των T/κ, προσπαθεί να αποτρέψει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, η οποία θα επιτρέψει στους T/κ να αναπτυχθούν οικονομικά.

«Την ίδια στιγμή που η ΕΕ ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας στο νησί, παρουσιάζει μια άδικη προσέγγιση η οποία αγνοεί την ύπαρξη του ενός κράτους στην Κύπρο επαινώντας το άλλο», ισχυρίζεται, επίσης, το «υπεξ» για να προσθέσει ότι αυτή η προσέγγιση είναι η μόνη πηγή από την οποία οι E/κ αντλούν την ασυμβίβαστη τους συμπεριφορά.

Επίσης, «αργά ή γρήγορα η ΕΕ θα αντιληφθεί ότι είναι βασικά για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό η αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και της διεθνούς υπόστασης» του ψευδοκράτους, καταλήγει το «υπουργείο εξωτερικών».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.