Ως την τελευταία προσπάθεια για το Κυπριακό, βλέπει την Πενταμερή ο Αβέρωφ

Περιοδεία σε έργα του Δήμου Λεμεσού, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δυστυχώς, ο χρόνος για το Κυπριακό έχει σχεδόν εξαντληθεί, γι αυτό κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να έχει αίσιο τέλος αυτή η τελευταία προσπάθεια για το Κυπριακό (πενταμερή), ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, θέτοντας ως εθνική προτεραιότητα το σπάσιμο του αδιεξόδου.

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο περιοδείας στο Δήμο Λεμεσού, ο κ. Νεοφύτου είπε πως η Τουρκία και ο Τ/κ ηγέτης μιλούν εδώ και αρκετό καιρό για δυο κράτη και πως «πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τις στάσεις, αλλά και τη στρατηγική της άλλης πλευράς».

CNA T1e61337578354e65a220a18717f85a85 scaled
Περιοδεία σε έργα του Δήμου Λεμεσού, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Διαμήνυσε, ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα επαναπαυθούμε για να έχουμε άλλοθι τις τουρκικές θέσεις» και τόνισε ότι «εθνική προτεραιότητα είναι να σπάσουμε το αδιέξοδο».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως τέλος του Απρίλη, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σπάσουμε το αδιέξοδο και με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, να μπούμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις».

«Δεν έχουμε χρόνο πολύ. Ο χρόνος, δυστυχώς, για το Κυπριακό, έχει σχεδόν απόλυτα εξαντληθεί. Το κατανοούμε, γι αυτό κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε αυτήν την τελευταία προσπάθεια για το Κυπριακό, να έχει αίσιο τέλος, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα, αυτήν που αξίζει να παραδώσουμε στα παιδιά μας», συμπλήρωσε.

CNA Te6deab9287af42789892ababac0f0947 scaled
Περιοδεία σε έργα του Δήμου Λεμεσού, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ενημερωμένος για νέα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως «είχαμε Εθνικό Συμβούλιο, μας έκανε πλήρη ενημέρωση (ο ΠτΔ), οι πολιτικοί αρχηγοί θα τον συνοδεύσουμε και θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο σε διαρκή σύνοδο και εντός και εκτός Κύπρου».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο η μη αναφορά του στην αντιπολίτευση, σε ερώτημα για τις επικρίσεις που δέχεται ο Πρόεδρος στο Κυπριακό, δείχνει πως δεν επιθυμεί να πυροδοτήσει εντάσεις στο εσωτερικό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «ακόμα και χωρίς πενταμερή και σε άλλες περιόδους, πάντα προσπαθούσα να κρατώ γέφυρες με τους πάντες».

CNA T0ef1c9ab87cf4738a211910e0575aa7f scaled
Περιοδεία σε έργα του Δήμου Λεμεσού, πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Δεν είναι με το να βγάλουμε τα μάτια ο ένας του άλλου, που βοηθούμε τον τόπο μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «από την άλλη, δεν σημαίνει πως δεν δεχόμαστε την κριτική και δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς την αντίθετη άποψη και δεν μπορεί να υπάρχει πετυχημένη Κυβέρνηση αν δεν υπάρχει και μια αντικειμενική αντιπολίτευση».

Ας κάνουν, συνέχισε, την κριτική μέσα σε ένα πολιτικό πολιτισμό και σημείωσε ότι «από την άλλη, μια Κυβέρνηση οφείλει να παράγει πολιτικές και αυτό διαπιστώνω καθημερινά κι ας δέχεται την κριτική».

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε στις δηλώσεις του κ.Νεοφύτου, «οι Κυβερνήσεις είναι για να κάνουν έργα και οι αντιπολιτεύσεις να κάνουν τη δουλειά τους, να κάνουν την κριτική τους, που είναι καλοδεχούμενη».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.