- Ο τέως Υπ. Εξωτερικών παρενέβη για να έρθει στην Κύπρο ποδοσφαιριστής που καταδικάστηκε για βιασμό
- Ο Χριστόφορος Τορναρίτης εµπλέκει σε σκάνδαλο ολκής τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Ο Χριστόφορος Τορναρίτης αποκάλυψε άθελά του την εµπλοκή του Νίκου Χριστοδουλίδη σε σκάνδαλο που σχετίζεται µε το ποδόσφαιρο και συγκεκριµένα την ένταξη του Κίνγκσλεϊ Σαρφό στον Ολυµπιακό.
Η «αποκάλυψη» του αρχηγού του ποδοσφαιρικού τµήµατος των «µαυροπρασίνων» έγινε µέσω ηλεκτρονικών µηνυµάτων που αντάλλαξε δηµόσια µε τον διευθυντή της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, ∆ήµο Γεωργιάδη.
Στο µήνυµά του ο κ. Τορναρίτης σηµειώνει ότι το σωµατείο ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή (σ.σ. πρώην διοικητικό στέλεχος του Ολυµπιακού), να φέρει τον Σαρφό στην Κύπρο, όµως το αίτηµα απορρίφθηκε. «Ευτυχώς πήρα προσωπικά τηλέφωνο τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και µε ενέργειες – αστραπή ήρθε ο Σαρφό στην Κύπρο», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Ποιο είναι το σκάνδαλο στην προκειµένη περίπτωση; Ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής κρίθηκε ένοχος σε δύο καταγγελίες για βιασµό ανήλικης και δη µιας 14χρονης κοπέλας από δικαστήριο της Σουηδίας. Συγκεκριµένα, στις 31 Ιανουαρίου 2018 ο Σαρφό συνελήφθη και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου καταδικάστηκε από το επαρχιακό δικαστήριο του Μάλµε σε φυλάκιση για 32 µήνες και απέλαση από τη χώρα αφού θα εξέτιε την ποινή του. Πρόσθετα, το Ανώτατο ∆ικαστήριο της χώρας απέρριψε το δικαίωµά του για κατάθεση έφεσης.
Αφού εξέτισε 22 µήνες από την ποινή του, αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής, ωστόσο η καριέρα του στη Μάλµε τελείωσε άδοξα. Βρήκε τον επόµενο του σταθµό στην Κύπρο και τον Ολυµπιακό στις 15 Σεπτεµβρίου του 2020. Καταλυτικός ήταν ο ρόλος του τότε Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού ο Υπουργός Εσωτερικών απέρριψε το αίτηµα «επηρεασµένος από δηµοσιεύµατα», όπως σηµειώνει στο µήνυµά του ο Χριστόφορος Τορναρίτης.
Ο Χριστόφορος Τορναρίτης, γνωστός υποστηρικτής του κ. Χριστοδουλίδη, άθελά του διέλυσε την εικόνα του «άσπιλου και αµόλυντου», όπως θέλει να παρουσιάζεται, υποψηφίου για την προεδρία της ∆ηµοκρατίας.
Ο Χριστόφορος Τορναρίτης αποκαλύπτει και άλλα στο ηλεκτρονικό του µήνυµα, στα οποία όµως θα επανέλθουµε.
Σάλος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Ο κ. @NourisNicos παραδοσιακός οπαδός και φίλαθλος του Ολυμπιακού δεν τον έφερε, αλλά τον έφερε ο διαχρονικός φιλος του Ολυμπιακού. 🤦♂️ γιαυτο απόψε τραπέζι με φαγητό και ποτό στο σωματείο από τον κ. Νεβερσαρεντ στον κ. ΝΧ. pic.twitter.com/69qjsZCrLd
— is🤦♂️kratis (@isokratis3) February 2, 2023
Να θυμίσω απλά σε όσους δεν θυμούνται γιατί η ΚΔ απέρριπτε την βίζα του εν λόγω ποδοσφαιριστή: pic.twitter.com/7hstNOoNjt
— Artemis Michael (@ArtemisMichael) February 2, 2023
Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News
Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.