Όσα το ΑΚΕΛ διατύπωνε προεκλογικά, ισχύουν και µετεκλογικά

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Στις ευρωεκλογές οι πολίτες µε την ψήφο τους έστειλαν ισχυρό µήνυµα προς την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε λανθασµένο δρόµο. Οι πολίτες τιµώρησαν το κυβερνών κόµµα, το οποίο απώλεσε 9% από την εκλογική του δύναµη. Την ίδια στιγµή οι πολίτες στήριξαν τα κόµµατα της αντιπολίτευσης. Ξεκάθαρο το συµπέρασµα και το µήνυµα προς το ∆ΗΣΥ. Εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που κυβερνά.

∆εν αποδέχθηκαν την ωραιοποίηση της κατάστασης, όπως προσπάθησαν να την παρουσιάσουν ο Πρόεδρος και οι υπουργοί του µε δηµοσιογραφικές διασκέψεις και εγκαίνια «έργων». Οι πολίτες ψήφισαν για εκείνο που βιώνουν καθηµερινά τα τελευταία έξι χρόνια επί διακυβέρνησης ∆ΗΣΥ.


Τα όσα το ΑΚΕΛ έλεγε προεκλογικά και λέει µετεκλογικά δεν είναι ισοπέδωση, αλλά πραγµατικότητα. Υπάρχουν µεγάλα ποσοστά ανεργίας ανάµεσα στους νέους. Οι νέοι άνθρωποι δεν µπορούν να φτιάξουν οικογένεια µε µισθούς των 700 και 800 ευρώ. ∆εν πρόκειται για στείρα κριτική όταν το ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει στεγαστική πολιτική για τα φτωχά και µεσαία στρώµατα του λαού µας. Παραµένει άπιαστο όνειρο η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης, ενώ τα ενοίκια είναι αστρονοµικά και απρόσιτα.

∆εν είναι άγονη αντιπολίτευση η κριτική του ΑΚΕΛ ότι η διακυβέρνηση ∆ΗΣΥ έχει καταργήσει κοινωνικά και στεγαστικά προγράµµατα και ότι δε στηρίζει τις ευάλωτες οµάδες του λαού µας. Υπάρχουν οικογένειες που δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά αγαθά για να µπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, ενώ δεν διαθέτουν χρήµατα για τις σπουδές των παιδιών τους. Υπάρχουν φτωχές οικογένειες που διαµένουν και ζουν σε σπίτια αχούρια -ακατάλληλα και από άποψη υγιεινής.

Επί διακυβέρνησης ∆ΗΣΥ οι κοινωνικές και οικονοµικές ανισότητες έχουν διευρυνθεί και θα διευρύνονται ακόµη περισσότερο. Μετά και τις ευρωεκλογές, το ΑΚΕΛ έχει πλέον και το λαϊκό έρεισµα µε τα αυξηµένα εκλογικά του ποσοστά και την ισχυρή του επιρροή στην κοινωνία να ηγηθεί της αντιπολίτευσης και να δηµιουργήσει µέτωπο εναντίον των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης. Να δηµιουργήσει τις προϋποθέσεις εντός και εκτός Βουλής για αλλαγές στην κοινωνικο-οικονοµική πολιτική και φιλοσοφία της κυβέρνησης προς όφελος των φτωχών και µεσαίων στρωµάτων του λαού µας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.