ΟΣΑΚ: Χαιρετίζει την ανταπόκριση ΟΑΥ για το θέμα φυσιοθεραπειών σε άτομα με νευρολογικές νόσους

Η ΟΣΑΚ, με ανακοίνωση της, χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση του ΟΑΥ στο αίτημά της για σύγκληση της Ad-Hoc επιτροπής η οποία θα μελετήσει την παροχή φυσιοθεραπειών σε όλα τα άτομα με νευρολογικές παθήσεις μέσω του ΓεΣΥ.

Επίσης χαιρετίζει την ξεκάθαρη δήλωση του ΟΑΥ ότι σκοπός τους δεν είναι να μειωθούν οι θεραπείες για παιδιά αλλά μέσω εξατομικευμένης αξιολόγησης να προσφέρονται όσες χρειάζονται.

Όπως αναφέρεται, στην σύσκεψη θα συμμετέχουν τα μέλη των επιστημονικών επιτροπών του ΟΑΥ για θέματα φυσιοθεραπειών σε παιδιά και ενήλικες, γιατροί εμπλεκόμενων ειδικοτήτων οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την ΟΣΑΚ, εκπρόσωποι της ΟΣΑΚ και φυσικά εκπρόσωποι του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Η ΟΣΑΚ διευκρινίζει ότι στόχος της είναι να μελετηθεί η παροχή φυσιοθεραπειών σε όλους τους ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις, χωρίς ουδεμία εξαίρεση.

Παράλληλα, σημειώνει ότι θα πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή της νέας απόφασης του ΟΑΥ και έχουν ως αποτέλεσμα την προσωρινή αλλά ήδη παρατεταμένη διακοπή των φυσιοθεραπειών σε μεγάλη μερίδα ασθενών καθώς και την καθυστέρηση που δημιουργείται στη συμπλήρωση του μητρώου ασθενών με νευρολογικά νοσήματα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ασθενών που θα πρέπει να καταγραφούν από τους θεράποντες ιατρούς τους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.