ΟΣΑΚ: Θα άρει την εμπιστοσύνη προς Χατζηπαντέλα εάν αποσταλεί ο διορισμός Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ

Αποφασισμένοι να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς τον Υπουργό Υγείας εμφανίζονται οι οργανωμένοι ασθενείς, σε περίπτωση που σταλεί επίσημα ο διορισμός του προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Μιλώντας στον Άστρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι χθες βράδυ σε έκτακτη διευρυμένη συνεδρία, ομόφωνα οι 37 σύνδεσμοι της ΟΣΑΚ αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν αποσταλεί ο διορισμός στον ΟΑΥ.

Πρόσθεσε ότι θα ζητήσουν από την ΠΕΟ και την ΣΕΚ να απέχουν από τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΟΑΥ, σε περίπτωση συμμετοχής του Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Ο κ. Κουλούμας ανέφερε επίσης ότι η ΟΣΑΚ απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο την άμεση ανάκληση της απόφασης, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να υπογράψουν διαδικτυακά το ψήφισμα που ετοίμασαν.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ασθενών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι γιατροί δεν μπορούν να κάθονται στο τραπέζι του ΟΑΥ και από την μια να ζητάνε πράγματα για τον εαυτό τους και από την άλλη να τα εγκρίνουν.

Ανέφερε επίσης πως κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν την Κύπρο από την δεύτερη στην πρώτη θέση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Την ίδια ώρα, ο Μάριος Κουλούμας σημείωσε ότι ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει με τις δέουσες ενέργειες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΓεΣΥ.

Ανέφερε ότι βολεύει κάποιους να συνεχίζουν τα προβλήματα, ώστε τελικά να καταρρεύσει το σύστημα.

Πρόσθεσε ότι στο ΔΣ του ΟΑΥ πρέπει να διορίζοντα άτομα που πιστεύουν στην φιλοσοφία και αρχιτεκτονική του συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ ανέφερε ακόμη ότι αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή στους υποψήφιους προέδρους ώστε να τοποθετηθούν για το ζήτημα, σημειώνοντας ότι οι απαντήσεις τους θα δημοσιοποιηθούν.

Πελεκάνος: «Ο ΠτΔ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα…»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά το διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση πως υπήρξε συναίνεση από πλευράς ΟΑΥ όσον αφορά το διορισμό Αγαθαγγέλου.

«Εκ των υστέρων διεφάνη πως η συγκεκριμένη εντύπωση ήταν εσφαλμένη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.