Ορόσημο χαρακτήρισε τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο  Στανισλάβ Οσάτσι, επαναλαμβάνοντας πως η Ρωσία τάσσεται υπέρ της λύσης του Κυπριακού.

Ο κ. Οσάτσι συναντήθηκε σήμερα στη Ρωσική Πρεσβεία με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλος και ενημερώθηκε από αυτόν για τις τελευταίες εξελίξεις και τη Διάσκεψη στην Ελβετία.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είχαν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον Ρώσο Πρέσβη, κατά την οποία τον ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις για τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα και το αδιέξοδο που προέκυψε από αυτές τις συνομιλίες.
 
Όπως ανέφερε, μετέφερε στον κ. Οσάντσι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του σε σχέση με τα επόμενα βήματα, ενώ ζήτησε όπως η Ρωσία συνεχίσει να διατηρεί τη θέση αρχών που διατηρεί εδώ και χρόνια σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες  λύσης του Κυπριακού. Οι θέσεις αυτές, όπως τόνισε, «μας βοηθούν να διεκδικήσουμε μια λειτουργική, βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος», είπε.
 
Από την πλευρά του ο κ. Οσάντσι ευχαρίστησε τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την ενημέρωση και επανέλαβε ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ της λύσης του Κυπριακού, χαρακτηρίζοντας τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα ως ορόσημο.
 
«Οι προσπάθειες για τη λύση του Κυπριακού θα συνεχιστούν. Εμείς μόνο ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτές τις προσπάθειες», κατέληξε.