Η Ρωσία θα επιμείνει σε λύση μέσα στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της χώρας στη Λευκωσία Στανισλάβ Οσάτσι ύστερα από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της Τουρκίας για λύση εκτός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι είναι δύσκολο να εξευρεθεί μια τέτοια λύση. Εκφράζοντας την απογοήτευση του για τα αποτελέσματα του Γκραν Μοντανα είπε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Κύπρος δεν πρέπει να έχει στρατεύματα και εγγυήσεις, ούτε επεμβατικά δικαιώματα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ενημέρωσε τον Ρώσο πρέσβη για τις θέσεις του ΑΚΕΛ, ξεκαθαρίζοντας ότι την κύρια ευθύνη για τις εξελίξεις την φέρει η Τουρκία. Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρέσβη όταν θα συζητείται το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η Μόσχα να υποστηρίξει τη θέση ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης και ότι η έκθεση που θα ετοιμαστεί θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι το δεύτερο πιο ισχυρό στήριγμα της Κύπρου μετά την Ελλάδα και γνωστοποίησε ότι το ΑΚΕΛ θα έχει συναντήσεις με όλους τους πρέσβεις των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στο μεταξύ στις τρεις το απόγευμα η ΚΕ του ΑΚΕΛ θα ενημερωθεί και θα συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό.