Οσάτσι: Tαύτιση της Εκκλησίας της Κύπρου με Πατριάρχη θα επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου

Σε περίπτωση που η Εκκλησία της Κύπρου ταυτιστεί με τη θέση του Πατριάρχη Βαρθολομαιου στο θέμα της εκκλησιαστικής κρίσης που μαστίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία, αναπόφευκτα θα επηρεαστούν και οι σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο είπε στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο Καναλι 6 χθες το βράδυ ο Ρώσος πρέσβης Στάνισλαβ Οσάτσι.

Ο Ρώσος διπλωμάτης αποκάλυψε ότι σε συναντήσεις που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσοστομο στο παρελθόν, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τάχθηκε υπέρ της ενότητας της Ορθοδοξίας τονίζοντας ότι η Ιερά Σύνοδος στηρίζει τη θέση του ρωσικού Πατριαρχείου στο θέμα αυτό. Ο κύριος Οσάτσι εξέφρασε την ελπίδα ότι η θέση αυτή δεν θα αλλάξει.

Σε παρατήρηση ότι με βάση το Σύνταγμα του 1960 υπάρχει διαχωρισμός εκκλησίας και Κράτους και ως εκ τούτου οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου δεν δεσμεύουν ούτε επηρεάζουν το κοσμικό Κράτος, ο κύριος Οσάτσι ανέφερε ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Κύπρου έχουν κοινές θρησκευτικές καταβολές και ως εκ τούτου τυχόν αρνητική τοποθέτηση της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Κύπρου επι του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού ζητήματος, δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις, τουλάχιστον ψυχολογικές, στις σχέσεις των δυο λαών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.