Όσο κι αν ενοχλούνται, όσο κι αν βρίζουν… το ΑΚΕΛ δεν θα σωπάσει

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Εκείνοι που έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη εθνική ζημιά είναι εκείνοι που ακολουθούν εθνικιστικές και αδιέξοδες πολιτικές. Είναι οι παλινδρομήσεις Αναστασιάδη και η «θολή» πολιτική του ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό. Θα έπρεπε να ντρέπονται εκεί στο Προεδρικό να βάζουν στο στόμα τους το ΑΚΕΛ, το οποίο για 80 ολόκληρα χρόνια ζωής και δράσης συμπεριφέρεται πατριωτικά βάζοντας πάντα την εθνική μας υπόθεση πάνω από μικροκομματικές, εκλογικές ή άλλες σκοπιμότητες. Στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για το Κυπριακό όλοι θυμούνται και αποτείνονται στο ΑΚΕΛ αναζητώντας στήριξη και αναγνωρίζοντας ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να στηρίξει τη λύση ΔΔΟ για επανένωση του λαού και της πατρίδας μας. Αν θεωρούν ότι το ΑΚΕΛ είναι πολιτικό κόμμα εθνικά επιζήμιο για τον τόπο, ας πάψουν να ζητούν τη στήριξή του και να επιδιώκουν, όπως τουλάχιστον φραστικά διατείνονται, ενότητα για το εθνικό μας θέμα.

Οι θέσεις του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρες και πατριωτικές και είναι προσβολή να βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να επικρίνει το ΑΚΕΛ ότι κάνει «εθνική ζημιά στον τόπο μας». Είναι η κυβερνητική παράταξη που υπηρετεί ο κ. Κούσιος που στέγασε και δικαίωσε τους πραξικοπηματίες, οι οποίοι έκαναν τη μεγαλύτερη εθνική ζημιά στον τόπο μας. Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ που συνεργάστηκαν προεκλογικά με το εθνικιστικό και φασιστικό ΕΛΑΜ χάριν των λαφύρων της εξουσίας. Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτός που για οκτώ χρόνια πελαγοδρομεί με αντιφάσεις και παλινδρομήσεις στο Κυπριακό.

Αντί να απολογηθούν στον κυπριακό λαό ότι ήθελαν να ενταφιάσουν τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ, αντί να απολογηθούν ότι δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία λύσης στο Κραν Μοντανά -αυτό καταγράφει στην έκθεσή του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ- ζητούν και τα ρέστα.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να σωπάσει και θα συνεχίσει να αγωνιά για την εθνική μας υπόθεση. Να προειδοποιεί, όπως έκανε πάντα, για τους εθνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τις πολιτικές Αναστασιάδη. Το ΑΚΕΛ δεν συμβιβάζεται ούτε με την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων ούτε με λύση διχοτόμησης. Το ΑΚΕΛ δεν έχει να δώσει εξηγήσεις στους κυβερνώντες παρά μόνο στον κυπριακό λαό, καταθέτοντας τεκμηριωμένα τις θέσεις και τις προτάσεις του, οι οποίες υπό προϋποθέσεις μπορούν να μας οδηγήσουν στην επανένωση του λαού και της πατρίδας μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy