Όσοι δεν «αγαπάμε» τον Αναστασιάδη, ψηφίζουμε Α. Μαυρογιάννη

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η θεσμική εκτροπή του απερχόμενου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές θα πρέπει να προβληματίσει κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο. Δεν μπορεί ο απερχόμενος Πρόεδρος να ανεβαίνει σε προεκλογικές εξέδρες του προέδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και να λέει ξεδιάντροπα αν ο κόσμος τον αγαπά, να ψηφίσει Αβέρωφ για να συνεχίσουν μαζί να κυβερνούν… Καλεί, δηλαδή, ο κ. Αναστασιάδης τον κόσμο να εκλέξει τον Αβέρωφ για να συνεχίσει να έχει ο ίδιος ρόλο και λόγο στη διακυβέρνηση του τόπου. Και η αναφορά αυτή του κ. Αναστασιάδη καταχειροκροτήθηκε από το παρευρισκόμενο συναγερμικό ακροατήριο και από τον ίδιο τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου! Αν και συχνά ο κ. Αβέρωφ επικαλείται τις «ικανότητές» του ότι μπορεί να κυβερνήσει, τελικά ο κ. Αναστασιάδης τον αμφισβητεί, αφού εκείνος που πραγματικά θα κυβερνά θα είναι ο κ. Αναστασιάδης.

Τα ίδια και ίσως και χειρότερα θα είναι τα πράγματα και σε περίπτωση εκλογής του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είναι επίσης πολιτικό παιδί του κ. Αναστασιάδη. Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία ο κ. Χριστοδουλίδης δεν έχει διαφοροποιηθεί σε τίποτα από τις σκανδαλώδεις για εννέα χρόνια πολιτικές Ν. Αναστασιάδη. Δεν είναι και τυχαίο ότι στο επιτελείο του Ν. Χριστοδουλίδη βρέθηκαν άνθρωποι του Προεδρικού και στενοί συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη, όπως οι Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Νίκος Κόσιης, Ανδρέας Τσαγγαρίδης, Μάριος Καρογιάν, Ελένη Θεοχάρους, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Κωστάκης Κωνσταντίνου κ.α.

Την ερχόμενη Κυριακή, οι πολίτες αποφασίζουν είτε συνέχιση των πολιτικών της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη με εκπροσώπους τον Αβέρωφ ή τον Χριστοδουλίδη, οι οποίοι θα είναι υπό την πολιτική επίβλεψη και έλεγχο του Ν. Αναστασιάδη, είτε μια καθαρή από κάθε άποψη επιλογή και ψηφίζουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη. Με την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τον κ. Μαυρογιάννη και δεν αμφισβητείται, είναι έτοιμος να κυβερνήσει στη βάση του προεκλογικού του προγράμματος με άτομα και προσωπικότητες όχι μόνο από το χώρο του ΑΚΕΛ που τον στηρίζει, αλλά και από τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο και με δυνάμεις της δημοκρατικής δεξιάς που όλοι έχουν κοινό στόχο την αλλαγή. Με τον Α. Μαυρογιάννη στην προεδρία η Κύπρος μπορεί να αποκτήσει ξανά κύρος και αξιοπιστία διεθνώς. Μπορεί να φέρει ξανά την ελπίδα για λύση στο Κυπριακό. Μπορεί να κυβερνήσει για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.