Όταν δεν είσαι της καρέκλας, γίνονται έργα

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Στο προεκλογικό του πρόγραμμα αλλά και στις δεσμεύσεις του έναντι των δημοτών του Αγίου Αθανασίου, ο Μαρίνος Κυριάκου, διεκδικώντας τη δημαρχία πριν από μια πενταετία, είχε δώσει μεγάλη έμφαση κυρίως σε ζητήματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνική ευημερία και ιδιαίτερα τους νέους.

Δεσμεύσεις που άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή και να υλοποιούνται (στο μέτρο βέβαια των οικονομικών και άλλων δυνατοτήτων του δήμου) από τις πρώτες μέρες μετά την εκλογή του. Κι αυτό είναι κάτι που ήδη το αναγνωρίζει το σύνολο των κάτοικων του Αγίου Αθανασίου, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία εκφράζουν την ικανοποίησή τους διαπιστώνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ότι «ο δήμαρχος δεν είναι της καρέκλας, κινείται στις γειτονιές, κυκλοφορεί και συναναστρέφεται με τον κόσμο, ακούει παράπονα και προβλήματα και κάνει τα λόγια πράξεις».

Οι πρωτοβουλίες για δράσεις που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, που είτε κατοικούν στο ιστορικό κέντρο, είτε στους προσφυγικούς συνοικισμούς, είτε στις νέες συνοικίες που συνεχώς αναπτύσσονται στην επικράτεια του δήμου, αποτελούν κατά γενική παραδοχή τρόπο ζωής. Γι’ αυτό και ο Άγιος Αθανάσιος θεωρείται πλέον ως η καλύτερη περιοχή για μόνιμη κατοικία αλλά και επαγγελματική δραστηριότητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι παρατηρείται ένα έντονο και συνεχές ενδιαφέρον για οικιστικές και άλλες επενδύσεις.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον τομέα του Περιβάλλοντος σε όλες του τις μορφές, ο δήμος αβίαστα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελεί πρότυπο για πολλές άλλες περιοχές της μείζονος Λεμεσού. Κι αυτή η πρωτοπορία δεν οφείλεται μόνο στην ικανότητα της δημοτικής Αρχής να ανακαλύπτει και να αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια ή άλλους πόρους που επιτρέπουν την υλοποίηση έργων. Οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό και στα πρόσωπα που βρίσκονται στα ηνία του δήμου.

Έχει αποδείξει ο Μαρίνος Κυριάκου ότι με όπλα την ειλικρίνεια, την καλή διαχείριση, την ικανότητα να μπορείς να αφουγκραστείς τις αγωνίες και να κατανοείς τα προβλήματα και τις ανάγκες του συνόλου των δημοτών, βρίσκοντας τρόπους να δίνεις τις καλύτερες λύσεις, δεν μπορεί παρά να οδηγήσεις τον τόπο και τον κόσμο που σε εμπιστεύτηκε στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Αυτή η ορθολογιστική ανάπτυξη του δήμου, με επίκεντρο ενδιαφέροντος την καλή ζωή των δημοτών, αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα έργα και τις διάφορες δράσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελεί τη βασικότερη πηγή ζωής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.