Του Χρίστου Αποστολίδη

Άλλη μια μεγάλη έκπληξη αντίκρισαν οι φίλοι του ποδοσφαίρου το βράδυ της Δευτέρας.

Η ΑΕΛ συνεχίζει να διαψεύδει όλους όσοι τη θεωρούν αδύνατη, στην προσπάθεια για κατάκτηση μιας θέσης που θα οδηγήσει στην Ευρώπη.

Το έργο της ομάδας της Λεμεσού δεν είναι εύκολο και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα ακολουθήσει. Αυτό που βλέπουμε εμείς, είναι μια ομάδα που όχι μόνο αρνείται να χάσει, αλλά έχει πείσμα και αυταπάρνηση σε κάθε αγώνα.

Η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα ίσως να ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να αφυπνιστεί η ομάδα. Ακολούθησε ο αγώνας με την ΑΕΚ που ήρθε η ισοπαλία, με την ΑΕΛ να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια η ομάδα του Κέρκεζ κέρδισε Απόλλωνα και Πάφο και με τον τρόπο αυτό φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας. Παίκτες που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, έκαναν την εμφάνισή τους και απέδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί τον Κέρκεζ και πολύ πιθανόν να τον οδηγεί και σε άλλες σκέψεις όσον αφορά τη συνέχεια.

Όπως έγραψα και στον τίτλο του άρθρου, όταν μια ομάδα έχει πείσμα, τότε δεν πρέπει κανένας να την υποτιμά. Αυτό το είδαμε και την περασμένη περίοδο, όταν η ΑΕΛ είχε ξανά να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και στο τέλος κατάφερε να υλοποιήσει το στόχο της.

Για ακόμα μια φορά θα δώσω τα συγχαρητήρια στον προπονητή της ομάδας, αφού ο Ντούσαν Κέρκεζ καταφέρνει να αντεπεξέρχεται των δυσκολιών και να οδηγεί την ΑΕΛ από επιτυχία σε επιτυχία. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα της Λεμεσού παρουσιάζεται με αξιοπρέπεια σε όλους τους αγώνες.