Όταν η ηθική μπαίνει σε… καραντίνα!

Η Λασκ Λινζ έκανε προπονήσεις σε καιρό καραντίνας στην Αυστρία και έπεσε βαρύς ο πέλεκυς… Η διοργανώτρια Αρχή τιμώρησε την ομάδα με αφαίρεση 12 βαθμών και πρόστιμο 75.000 ευρώ, επειδή παραβίασε το πρωτόκολλο ασφάλειας.

Μπορεί ο σύλλογος να ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση, όμως η ουσία είναι η επιβολή ποινής. Σημειώνω, επίσης, ότι η Λασκ χάνει την πρώτη θέση στη βαθμολογία με αυτή την απόφαση. 


Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ μεταφέροντας τους μισούς βαθμούς από την κανονική περίοδο. Έτσι, αντί να αρχίσει ως πρωτοπόρος με συν 3 από την Ζάλτσμπουργκ (27 βαθμούς έναντι 24) πάει δεύτερη και στο πλην 3, αφού θα της αφαιρεθούν 6 βαθμοί με την εφαρμογή της ποινής.

Θα διερωτάστε τι μ’ έπιασε και ασχολούμαι με το αυστριακό πρωτάθλημα, όμως υπάρχει εξήγηση. Εδώ στην Κύπρο, για παράδειγμα, είχαμε περίπτωση ομάδας που έκανε προπονήσεις εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα την Ανόρθωση.

Μάλιστα, είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικές φωτογραφίες, με επακόλουθο να επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ σε τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας, βάσει των διαταγμάτων που εκδόθηκαν από την Κυβέρνηση. Κοντολογίς, πλήρωσαν το μάρμαρο εκείνοι που εμφανίζονταν να προπονούνται στις φωτογραφίες.

Η ομάδα δεν είχε οποιαδήποτε συνέπεια και φυσικά τα 1.200 ευρώ για το πρόστιμο ήταν… ψύλλος στον κόρφο της. Για την πράξη της αυτή καθαυτή, που θα την έφερνε σε πλεονεκτικότερη θέση εάν συνεχίζονταν οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Κύπρο, δεν τιμωρήθηκε. Ούτε και ξέρουμε κατά πόσο έγιναν και άλλες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας χωρίς να το πάρει κανένας πρέφα… Με την κοινή λογική είναι κομμάτι χλωμό να προπονήθηκαν μόνο οι τέσσερις παίκτες που τιμωρήθηκαν.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφεύγει, υπό τις περιστάσεις, η διοίκηση της Ανόρθωσης τις τοποθετήσεις για ηθικές αξίες και αρχές. Αυτά, αγαπητοί, δεν είναι στοιχεία για να τα διαλαλείς και να το παίζεις αδικημένος, αλλά να τα εφαρμόζεις στην πράξη. Κάτι που δυστυχώς μοιάζει ουτοπιστικό στον «αγγελικά πλασμένο» κόσμο του κυπριακού ποδοσφαίρου, όπου η ηθική είναι συνήθως σε… καραντίνα!

Κουτσομπόλης