Όταν ο Γιαννάκη ζήτησε αύξηση €2000 ευρώ και ο Αναστασιάδης του την έδωσε

Ακόμα ένα σκάνδαλο ταλανίζει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Η θέση δημιουργήθηκε από τον Αναστασιάδη το 2013 την οποία ανέλαβε ο λειτουργός στον Οργανισμό Νεολαίας Γιάννης Γιαννάκης προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του επιτρόπου Εθελοντισμού

Ακόμα ένα, το πολλοστό σκάνδαλο, ταλανίζει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά τις αποκαλύψεις που προέκυψαν από έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για τον προσφάτως παραιτηθείς, Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη.

Την παραίτηση υπέβαλλε το πρωί, μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με την υπόθεση πιθανής διάπραξης πλαστογραφίας.

Με μία λακωνική γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου, ενημερώνει πως Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη η οποία υπεβλήθη χθες.

Πρόκειται για υπόθεση που διερεύνησε η Ελεγκτική Υπηρεσία και αφορά τον Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαραυγή, η υπόθεση πιθανής διάπραξης πλαστογραφίας έχει τεθεί ενώπιον του Αρχηγού Αστυνομίας.

Κατόπιν καταγγελίας, η Ε.Υ. διενέργησε έλεγχο στα έγγραφα που βρίσκονται στον προσωπικό φάκελο του κ. Γιαννάκη όταν προσλήφθηκε στον ΟΝΕΚ. Ο κ. Γιαννάκη απασχολήθηκε στον ΟΝΕΚ από τον Ιούνιο του 1996 και μονιμοποιήθηκε με απόφαση της 5/12/2007. Το 2013 διορίστηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη ως Επίτροπος Εθελοντισμού. Στις αιτήσεις του αναφέρει ότι είναι κάτοχος πτυχίου πανεπιστημίου στην Πολιτική Μηχανική.

Σύμφωνα με την Ε.Υ. μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: «Το απολυτήριο Λυκείου είναι εμφανώς παραποιημένο, αφού οι αριθμητικοί βαθμοί των περισσότερων μαθημάτων έχουν αλλοιωθεί προς τα πάνω και δεν συνάδουν με την περιγραφή του βαθμού ολογράφως. Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ολογράφως αναγράφεται “Thirteen”, αλλά ο αριθμός έχει αλλοιωθεί σε 19. Ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου (17 2/12) είναι επίσης τροποποιημένος με το χέρι και δεν συνάδει με τον πραγματικό».

Cache 728X3000 Analog Medium 1199558 2464098 2552021 3912151197120000 83C42Bb5 Eb8F 4Cfe 86A8 28537F8096B01

Το πολύ κακής ποιότητας και περίεργης εμφάνισης αντίγραφο του πτυχίου πανεπιστημίου δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τη γνησιότητά του. Δεν συνάδει με τις αναμενόμενες πληροφορίες που αναγράφονται σε ένα τέτοιο έγγραφο.

Όταν ο Επίτροπος…Εθελοντισμού ζήτησε €2000 αύξηση

Υπενθυμίζεται πως  η απόσπαση του Γιαννάκη Γιανάκη στο Προεδρικό ανανεώθηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023και με αύξηση €2.000 στον μισθό του.

Η θέση του επιτρόπου Εθελοντισμού δεν είναι θεσμοθετημένη και δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το 2013 την οποία ανέλαβε ο λειτουργός στον Οργανισμό Νεολαίας Γιάννης Γιαννάκης προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του επιτρόπου Εθελοντισμού.

Η απόσπαση του κ. Γιαννάκη στο Προεδρικό είχε ανανεωθεί μέχρι τη λήξη της θητείας του Νίκου Αναστασιάδη.  Λόγω αυτής της απόσπασης, ο κ. Γιαννάκης διπλασίασε τον μισθό του, απέκτησε γραφείο και βοηθούς και παράλληλα διατήρησε τη θέση του στον Οργανισμό Νεολαίας.

Και θέση στο Προεδρικό και θέση στον Οργανισμό Νεολαίας

Από το 2013 μέχρι το 2018 ο κ. Γιαννάκη εκτελούσε τα καθήκοντα του επιτρόπου ευρισκόμενος σε άδεια άνευ απολαβών από τον Οργανισμό Νεολαίας. Γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η διαδικασία διορισμού του στη θέση του επιτρόπου Εθελοντισμού με τη χορήγηση άδειας άνευ απολαβών δεν ήταν σύννομη. Και έτσι για να νομιμοποιηθεί ο διορισμός του κ. Γιαννάκη στη θέση του επιτρόπου αποφασίστηκε η απόσπασή του, διατηρώντας έτσι και τη θέση του στον Οργανισμό Νεολαίας.

Επίδομα και μισθός

Με βάση τη διαδικασία της απόσπασης, ο κ. Γιαννάκη διατήρησε τον μισθό του στην κλ. Α8. Ωστόσο, η μισθοδοσία που λάμβανε ως επίτροπος αντιστοιχεί στην κλίμακα Α14 και ανέρχεται στις 4.756 μεικτά τον μήνα.

Ο κ. Γιαννάκη λάμβανε τον μισθό του στην κλ. Α8 συν ένα μηνιαίο ειδικό επίδομα που υπερβαίνει τις 2.000 τον μήνα!

Το πρόσθετο αυτό επίδομα παραχωρήθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν διαβημάτων του ίδιου του κ. Γιαννάκη, ο οποίος απαιτούσε τη μισθολογική εξίσωσή του με την επίτροπο Ισότητας των Γυναικών Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Άνοιξε θέσεις για να διορίσει ο Πρόεδρος

Oι δύο θέσεις επιτρόπων Εθελοντισμού και Ισότητας δημιουργήθηκαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το 2013.

Ο κ. Γιαννάκη   αποδέχθηκε τον Μάιο του 2013 τον διορισμό του στο Προεδρικό με τον ίδιο μισθό που λάμβανε στον Οργανισμό Νεολαίας, από το 2014 και εντεύθεν έθετε επιτακτικά το θέμα της μισθολογικής εξίσωσής του με την επίτροπο Ισότητας.

Εντέλει, το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του την 1η Μαρτίου του 2017,  ικανοποίησε το αίτημά του και για να δικαιολογήσει το ειδικό επίδομα που του παραχώρησε διεύρυνε τις αρμοδιότητες του κ. Γιαννάκη.

Διαφορετικά πτυχία

Ο κ. Γιαννάκη διαβίβασε φάκελο που περιέχει αντίγραφο του απολυτηρίου Λυκείου, με γενικό βαθμό 13 9/12, καθώς και αντίγραφο πτυχίου πανεπιστημίου, εντελώς διαφορετικό από εκείνο  που είναι καταχωρημένο στον ΟΝΕΚ.

Η Ε.Υ. σημειώνει ότι το απολυτήριο Λυκείου φαίνεται εκ πρώτης όψεως να είναι πραγματικό αντίγραφο του γνήσιου, ενισχύοντας το ενδεχόμενο να είναι πλαστό αυτό που είναι καταχωρημένο στον ΟΝΕΚ.

Σε αντίθεση με το αντίγραφο του πτυχίου πανεπιστημίου που είναι καταχωρημένο στον ΟΝΕΚ, το αντίγραφο πτυχίου πανεπιστημίου έχει τα εξωτερικά γνωρίσματα ενός κανονικού πτυχίου αν και είναι περίεργο που ούτε αυτό φέρει βαθμό. Το πτυχίο εκδόθηκε στις 29/6/1992 και φαίνεται να προσυπογράφεται από τέσσερα πρόσωπα, κανένα από τα οποία δεν βρισκόταν σε αυτή τη θέση την επίμαχη χρονική περίοδο, καταλήγει η έκθεση του Γ. Ελεγκτή.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.