Όταν ο Τεντόγλου ασπαζόταν τη θρυλική Χάικε Ντρέσλερ και έπαιρνε όλα τα χρυσά του κόσμου!

Δεν πήρε σήμερα το χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου, πριν τρία χρόνια πήρε όλα τα χρυσά του κόσμου, σημείωνει σε ανάρτηση του ο Θοδωρής Κόλλιας, ανάρτηση η οποία έγινε viral.

Η ιστορία που ακολουθεί για τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο άλμα εις μήκος έλαβε χώρα τρία χρόνια πριν μετά τον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.

Μετά την τεράστια επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επανέρχεται στο προσκήνιο η παρακάτω ιστορία, επιβεβαιώνοντας τη μεγαλοψυχία του Έλληνα αθλητή.

Σήμερα λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία του ο νεαρός αθλητής απέδειξε ότι εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και ένας αξιόλογος άνθρωπος.

Ο Μίλτος παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ότι η νίκη του είχε και μια δόση τύχης, αναγνωρίζοντας την αξία του 2ου στην κατάταξη αθλητή, του Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία.

Τότε, το  2018 ο 20χρονος τότε Τεντόγλου, είχε δείξει για ακόμη μία φορά το πόσο μεγάλος χαρακτήρας είναι. Όντας νικητής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου προέβη σε μία κίνηση άξια θαυμασμού και πολλών συγχαρητηρίων.

Κατευθύνθηκε στην κυρία που ίσιωνε την άμμο στο σκάμμα μετά την προσπάθεια κάθε αθλητή. Μόνο που αυτή η εθελόντρια ήταν η -54 ετών τότε- Χάικε Ντρέσλερ, θρύλος του μήκους γυναικών με 19 μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο χρυσά ολυμπιακά.

Αναγνώρισε μια τεράστια αθλήτρια που μεσουρανούσε πολλά χρόνια πριν γεννηθεί αυτός, ήξερε την ιστορία της και πρώτη του δουλειά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήταν το χειροφίλημα και η αγκαλιά στην έκπληκτη Χάικε Ντρέσλερ.

Μεγάλοι αθλητές υπάρχουν χιλιάδες. Δεκάδες χιλιάδες. Μεγάλοι χαρακτήρες λίγοι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy