Καταγγελία της ΠΑΣΥΠΙ στην Κομισιόν

Έλα στο Google News

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν στραφεί οι πιλότοι, καταγγέλλοντας “πάμπολλες διαπλοκές” στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, “οι πιλότοι καταγγέλλουν τις πάμπολλες διαπλοκές στις ΚΑ στον Πρόεδρο της Κομισιόν”.

Όπως αναφέρουν, “επιβεβαιώνονται με στοιχεία τώρα οι θέσεις τις οποίες δημόσια διατυπώνει η ΠΑΣΥΠΙ τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τη στημένη διαδικασία ξεπουλήματος των ΚΑ σε τιμή ευκαιρίας στους δύο προεπιλεγμένους αγοραστές. Είναι πλέον ξεκάθαρη η διαπλοκή των Υπουργών και του Προεδρικού σε όλη αυτή τη διαδικασία για την οποία μας λένε ότι υπήρχε διαφάνεια”.

Οι πιλότοι διερωτώνται “τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν χρησιμοποιεί τη λέξη διαφάνεια. Μήπως είναι μεταξύ τους που κάνουν διαφανείς διαδικασίες όταν το προσωπικό και άλλοι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται στο σκοτάδι;”

Παράλληλα αναφέρονται σε χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν θα ανεχθεί την οποιαδήποτε παραβίαση σε ό,τι αφορά τη χρηστή διοίκηση σε σχέση με τη σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και συμπληρώνουν: “Μήπως, με βάση το σχετικό δημοσίευμα, το ξεπούλημα των ΚΑ σε πελάτη του δικηγορικού γραφείου που ανήκει στην οικογένεια του ιδίου δεν αφορά δημόσιο χρήμα;”

Οι πιλότοι κάνουν λόγο για “δικτατορική παύση” των 6 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ επειδή διαφώνησαν με τους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών, αλλά και για “σκάνδαλα μεγατόνων” για τα οποία εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι “υπάρχουν ποινικές ευθύνες” και καλούν τον Γενικό Εισαγγελέα “να αναλάβει τις ευθύνες του” και να ανταποκριθεί στις επιστολές που του αποστέλλουν εδώ και 15 μήνες και αφορούν τη διασπάθιση χρήματος στις Κυπριακές Αερογραμμές, όπως αναφέρουν.

“Η όλη στάση της κυβέρνησης μας αφήνει άφωνους και άμεσα καταγγέλλεται στα αρμόδια όργανα της Κομισιόν”, καταλήγουν οι πιλότοι.

Αρνείται ανάμειξη το γραφείο Αναστασιάδη

Νωρίτερα, το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι ανακοίνωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία Ryanair, η οποία ζήτησε να εκπροσωπηθεί από το γραφείο, το οποίο αρχικά αποδέχθηκε και στη συνέχεια αρνήθηκε να την εκπροσωπεί, λόγω της έμμεσης σχέσης του γραφείου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του, σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων, το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι αναφέρει ότι “αποτελεί γεγονός ότι η εταιρεία Ryanaιr, κατά την περίοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, ζήτησε από το γραφείο μας να αναλάβει τη νομική της εκπροσώπηση κατά τη διαδικασία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την KPMG”.

“Η κατ’ αρχάς απάντηση μας υπήρξε θετική, για αυτό και κατά την υποβολή των σχετικών εγγράφων προς την KPMG δηλώθηκε ως νομικός εκπρόσωπος το δικηγορικό μας γραφείο”, σημειώνει.

Προσθέτει ότι, “ύστερα από προβληματισμό και ενόψει του γεγονότος ότι η εμπλοκή του γραφείου μας εις την όλη διαδικασία, λόγω της έμμεσης σχέσης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ως ευνοϊκή για τη Ryanair, γνωστοποιήσαμε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στη Ryanair την απόφαση μας ότι το γραφείο μας δεν δύναται να την εκπροσωπεί”.

“Έκτοτε, ουδεμία σχέση έχουμε με την εταιρεία Ryanair. Αντιθέτως, ως πληροφορούμαστε, μετά την άρνησή μας, την εκπροσώπηση της υπό αναφορά εταιρείας ανέλαβε άλλο δικηγορικό γραφείο”, σημειώνει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.