Κατέθεσε στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου η Τ/κ παραπονούμενη, η οποία δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, στις 2 Αυγούστου.

Η γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ οδηγούσε με την κόρη της έξω από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ.

APOELISTES TOURKOKYPRIAΣύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, την υπόθεση διερευνά ο αστυνομικός σταθμός Λυκαβητού και έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στους ανακριτές να εξιχνιάσουν το όλο θέμα.

Για το ζήτημα, εξάλλου, εξέδωσε χθες ανακοίνωση και το ΑΚΕΛ καταδικάζοντας το περιστατικό. Το ΑΚΕΛ χαρακτήρισε την επίθεση ενάντια σε στέλεχος του τ/κ Σοσιαλιστικού Κόμματος, σοβινιστική.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιθέσεις κατά Τ/κ που επισυμβαίνουν ειδικά στο σημείο των φώτων τροχαίας έξω από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ.

Δεν χρειάζεται να υποδείξουμε πόσο κακό προκαλούν τα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος Τουρκοκυπρίων, σημειώνει το ΑΚΕΛ, οι επιθέσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων και εν γένει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, προσθέτει, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον Τουρκοκυπρίων που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο σημείο και να θέσει επιτέλους τέλος σ’ αυτά τα περιστατικά.

Το ΑΚΕΛ υποδεικνύει πως θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για να μην επικρατήσει το δηλητήριο του εθνικισμού και του σοβινισμού τόσο στην κοινωνία όσο και στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως θα συνεχίσει να είναι η δύναμη που δίνει το χέρι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για την οικοδόμηση μιας επανενωμένης ομοσπονδιακής Κύπρου σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας για όλους τους πολίτες της.