Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…

Τα σοβαρά προβλήματα δυσοσμίας και οχληρίας που εκπέμπει το σφαγείο Cypra δεν αφορούν μόνο τις κοινότητες στην ευρύτερη περιοχή Μιτσερού – Κάτω Μονής, αλλά απα­σχόλησαν πρόσφατα και ολόκληρη την κοινή γνώμη.

Είναι το σφαγείο που δεν έχει τις ανα­γκαίες πολεοδομικές άδειες να λειτουργεί και η αίτησή του εξετάστηκε από το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων, το οποίο έθεσε όρους και προ­ϋποθέσεις που δεν υλοποιήθηκαν…

Είναι επί­σης η μονάδα που εργοδοτούσε παράνομους εργάτες. Είναι η μονάδα που απασχόλησε την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Αντί οι αρμό­διες Αρχές του κράτους να σφίξουν τα λουριά ώστε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις πρόνοιες της νομοθεσίας, το Υπουργικό Συμ­βούλιο αποφάσισε να της δώσει και νέα χα­λάρωση… Ενέκρινε προσωρινή άδεια λειτουρ­γίας έξι μηνών για να συμμορφωθεί… Επειδή αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια μάς θυμίζει τη λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρι­νού»… Εάν επρόκειτο για έναν απλό άνθρωπο και όχι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, θα εξαντλείτο η αυστηρότητα του νόμου πάνω του, ενώ τώρα υπάρχει πλήρης ανοχή… Είστε προκλητικοί, κύριοι της κυβέρνησης.

Κοκονής

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.