Ουκρανία: Άγνωστη η τύχη του πληρώματος του Moskva – Τελετή μνήμης από συγγενείς

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα μέλη του πληρώματος του Moskva. Συγγενείς των Ρώσουν που επέβαιναν στο πλοίο προχώρησαν σε τελετή μνήμης.

Ανήσυχοι παραμένουν οι συγγενείς των μελών του πληρώματος του καταδρομικού Moskva, μετά τη βύθισή του την Πέμπτη στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, εκτιμάται ότι στο πλοίο επέβαιναν 510 μέλη πληρώματος, η τύχη των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστη.


Από την πλευρά της η Ρωσία αρνείται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, αν και αρχικά ισχυρίστηκε ότι στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά που οδήγησε σε έκρηξη των πυρομαχικών που μετέφερε.

Τη “σιωπή” της Μόσχας επιβεβαιώνει και ο ανταποκριτής του Guardian στη Μόσχα, Andrew Roth, όπου σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε τα εξής: “Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμη για το πόσοι σκοτώθηκαν στο καταδρομικό Moskva. Καμία φωτογραφία του πλοίου ή του πληρώματος των 510 ατόμων, πάνω από 24 ώρα μετά την υποτιθέμενη διάσωσή τους. Μόνο ένα στεφάνι σε μια τελετή στη ΣεβαστMoskva Teletiούπολη για «το πλοίο και τους ναύτες”.

Την ημέρα του ναυαγίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ότι το πλήρωμα “απομακρύνθηκε προς άλλα σκάφη του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκονταν εκεί κοντά“, χωρίς να διευκρινίζεται κατά πόσο πρόκειται για το σύνολο των επιβαινόντων.


Ένα 24ωρο μετά, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε πως τα μέλη του Moskva παραδόθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, χωρίς καμία αναφορά σε διασωθέντες ή θύματα.

Τελετή μνήμης από τους συγγενείς

Πεπεισμένοι ότι τα μέλη του πληρώματος δεν τα κατάφεραν, αντίθετα με όσα ισχυρίζεται το Κρεμλίνο, φαίνεται να είναι οι συγγενείς τους, καθώς πραγματοποίησαν τελετή μνήμης για τους ανθρώπους τους και κατέθεσαν στο μνημείο του Μαύρου Στόλου ένα στεφάνι που έγραφε: “Στο πλοίο και στους ναύτες”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.