Ουκρανία: Επιδιώκει στρατιωτική ενίσχυση με τη βοήθεια της Δύσης

Η Ουκρανία θέλει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της θέσεις στο πεδίο με τη βοήθεια νέων παραδόσεων όπλων από τη Δύση πριν επανεκκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, δήλωσε ο Νταβίντ Αραχάμια, ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν (τα νέα όπλα)…και τότε νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από ενισχυμένη θέση έναν νέο γύρο συνομιλιών», δήλωσε χθες Παρασκευή στην κρατική ουκρανική τηλεόραση.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα τμήμα της βιομηχανικής πόλης Σεβεροντονέτσκ στην περιοχή Λουχάνσκ, το επίκεντρο μιας ρωσικής επίθεσης για την κατάληψη της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς.

Για κατάρριψη ουκρανικού μεταγωγικού αεροπλάνου, μιλά η Μόσχα

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δυνάμεις της κατέρριψαν ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά κοντά στο λιμάνι της Οδησσού στην Μαύρη Θάλασσα.

Το Υπουργείο τόνισε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης ένα κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας όπου εργάζονταν ξένοι εκπαιδευτές.

Ένα άλλο πλήγμα κατέστρεψε ένα φυλάκιο “ξένων μισθοφόρων” στην περιοχή της Οδησσού, πρόσθεσε.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τα πλήγματα αυτά που ανέφερε η Μόσχα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy