Η Ουκρανία λέει ότι έχουν εκταφεί 436 πτώματα στο Ιζιούμ – «30 φέρουν σημάδια βασανιστηρίων»

Ένας Ουκρανός αξιωματούχος στην περιοχή του ανατολικού Χάρκοβου είπε την Παρασκευή ότι 436 πτώματα έχουν εκταφεί από το σημείο ομαδικής ταφής κοντά στην ανατολική πόλη Ιζιούμ που επανακαταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.

“Σήμερα, η εκταφή των πτωμάτων από τον μαζικό τάφο στο Ιζιούμε έχει ολοκληρωθεί. Συνολικά 436 πτώματα έχουν εκταφεί. Οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν σημάδια βίαιου θανάτου και 30 έχουν σημάδια βασανιστηρίων. Υπάρχουν πτώματα με σχοινί γύρω από τον λαιμό τους, με τα χέρια τους δεμένα, με σπασμένα πλευρά και πληγές από πυροβολισμούς”, δήλωσε ο περιφερειάρχης του Χάρκοβο Όλεγκ Σινεγκούμποφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ουκρανία επανακατέλαβε το Ιζιούμ και άλλες πόλεις στα ανατολικά αυτό τον μήνα, ακρωτηριάζοντας τις οδούς ανεφοδιασμού του Κρεμλίνου και φέροντας νέες αξιώσεις για ρωσικές θηριωδίες με την ανακάλυψη εκατοντάδων τάφων — με ορισμένους να περιέχουν πολλά πτώματα.

“Πολλοί άντρες είχαν ακρωτηριασμένα τα γεννητικά τους όργανα. Όλα αυτά είναι σημάδια βάναυσων βασανιστηρίων, στα οποία οι εισβολείς υπέβαλαν τους κατοίκους του Ιζιούμ”, συμπλήρωσε ο Synegubov.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί ότι οι δυνάμεις του είναι υπεύθυνες για μεγάλης κλίμακας δολοφονίες στην ανατολική Ουκρανία και κατηγόρησε το Κίεβο ότι κατασκεύασε τις ανακαλύψεις ομαδικών τάφων σε περιοχές που ανακατέλαβαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.