Η Ουκρανία λέει ότι κατέρριψε 34 από τους 81 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η αεράμυνά της κατέρριψε σχεδόν τρεις δωδεκάδες πυραύλων που εκτόξευσε η Ρωσία σε στόχους σε ολόκληρη τη χώρα.

“Χθες το βράδυ, ο εχθρός εξαπέλυσε μια μαζική επίθεση με πυραύλους στην κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας. Εκτόξευσε 81 πυραύλους από διαφορετικές βάσεις. Η Ουκρανία κατέστρεψε 34 πυραύλους κρουζ”, δήλωσε ο Βαλέρι Ζαλούζνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 40% των κατοίκων του Κιέβου χωρίς θέρμανση μετά τα πλήγματα

————–

Το 40% των κατοίκων του Κιέβου δεν είχαν θέρμανση την Πέμπτη μετά τα ρωσικά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας στο Telegram.

«Οι διακοπές ρεύματος εμποδίζουν επί του παρόντος το 40% των καταναλωτών του Κιέβου να έχουν θέρμανση», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση.

Το Χάρκοβο χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση

Στο μεταξύ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, έμεινε χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση την Πέμπτη, αφού η Ρωσία εκτόξευσε περισσότερους από 80 πυραύλους κρουζ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

“Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα σε ολόκληρη την πόλη. Χρησιμοποιούμε γεννήτριες σε κρίσιμες υποδομές. Οι ηλεκτροκίνητες συγκοινωνίες δεν λειτουργούν. Δεν υπάρχει θέρμανση και παροχή νερού, λόγω της έλλειψης τάσης στο ηλεκτρικό δίκτυο”, είπε ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιγκόρ Τερέχοβ, στην τοπική τηλεόραση.

Τουλάχιστον 5 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα

Εξάλλου, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι τα μαζικά πλήγματα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους τόσο στις δυτικές όσο και στις ανατολικές περιοχές.

Ο κυβερνήτης της δυτικής περιφέρειας Λβιβ της Ουκρανίας είπε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας πύραυλος έπληξε το σπίτι τους, ενώ ο κυβερνήτης της ανατολικής περιοχής Ντνιπροπετρόβσκ είπε ότι ένας 34χρονος σκοτώθηκε.

“Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό για τέσσερεις νεκρούς. Πρόκειται για τέσσερεις ενήλικες. Δύο άνδρες και δύο γυναίκες”, έγραψε ο περιφερειάρχης του Λβιβ, Μαξίμ Κοζίτσκι, στο Telegram, λέγοντας ότι ένας πύραυλος έπληξε το σπίτι τους στην περιοχή Ζολόχιβ δυτικά της πόλης Λβιβ.

Στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ, “ένας 34χρονος πέθανε ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού. Μια 28χρονη γυναίκα και ένα αγόρι 19 ετών τραυματίστηκαν. Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο”, έγραψε ο περιφερειάρχης Σέργκι Λίσακ στο Telegram.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy