Ουκρανία: Προβλήματα για τους Ρώσους μετά την καταστροφή γεφυρών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα ρωσικά στρατεύματα που πέρασαν τον Δνείπερο ποταμό κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στη νότια περιοχή της Χερσώνας αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες μετά την καταστροφή στρατηγικών γεφυρών.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, oι δυνάμεις της Μόσχας κατέλαβαν τη νότια πόλη της Χερσώνας στον Δνείπερο νωρίς κατά την εισβολή τους στην Ουκρανία, τη μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που κατέλαβαν ως τώρα.

Σημειώθηκε κάποια πρόοδος κατά την επίθεσή τους στην περιοχή, ωστόσο οι τρεις γέφυρες που ελέγχουν στην περιοχή – δυο για την τροχαία κίνηση και μια για έναν σιδηρόδρομο – έχουν βομβαρδιστεί κατ’ επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πιο σημαντικό πέρασμα είναι η γέφυρα Αντονίφσκι στα περίχωρα της Χερσώνας, που έγινε στόχος πυραύλων από τα τέλη Ιουλίου.

Ο περιφερειακός Bουλευτής, Σεργκέι Κλαν, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση πως ο μόνος τρόπος που οι Ρώσοι στρατιώτες μπορούν να περάσουν τον ποταμό είναι οι πλωτές γέφυρες κοντά στη γέφυρα Αντονίφσκι, οι οποίες δεν μπορούν ωστόσο να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.