Ουκρανοί αξιωματούχοι: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίριο κατοικιών και νηπιαγωγείο στο κέντρο του Κιέβου τα ξημερώματα της Κυριακής, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι, η πρώτη τέτοια επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα εδώ και εβδομάδες.

Έως και τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου. Πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα εννιαώροφο κτίριο κατοικιών που υπέστη μερικές ζημιές από την επίθεση στην κεντρική συνοικία Σεφτσένκιβσκι, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

“Οι διασώστες έβγαλαν ένα επτάχρονο κορίτσι. Είναι ζωντανό. Τώρα προσπαθούν να σώσουν τη μητέρα της”, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko.

«Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια», είπε ο Klitschko στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Πρόσθεσε ότι αρκετά άτομα έχουν ήδη νοσηλευτεί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας Ihor Klymenko δήλωσε στην εθνική τηλεόραση ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

“Οι Ρώσοι χτύπησαν ξανά το Κίεβο. Πύραυλοι κατέστρεψαν μια πολυκατοικία και ένα νηπιαγωγείο”, δήλωσε ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής της διοίκησης του Προέδρου.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία, η οποία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους και λέει ότι στοχεύει στρατιωτικές υποδομές.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διαταράσσουν τακτικά τη ζωή στο Κίεβο, αλλά δεν έχουν σημειωθεί μεγάλα πλήγματα στην πόλη από τις 5 Ιουνίου, όταν χτυπήθηκε μια μονάδα επισκευής σιδηροδρομικών οχημάτων στα περίχωρα και ένας βομβαρδισμός στα τέλη Απριλίου όταν ένας παραγωγός του Radio Liberty σκοτώθηκε σε επίθεση που χτύπησε το κτίριο στο οποίο έμενε.

Η ιστορική συνοικία Σεφτσένκιβσκι φιλοξενεί μια ομάδα από πανεπιστήμια, εστιατόρια και γκαλερί τέχνης.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.