Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Θα ενισχύσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Την εντατικοποίηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, παράλληλα με την ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, προανήγγειλε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη συμμετοχή της σε τηλεδιάσκεψη των G7 την οποία συγκάλεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας στέκονται σταθερά στο πλάι της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η κ. φον ντερ Λάιεν.

«Θα εντατικοποιήσουμε περαιτέρω τις κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας και θα αυξήσουμε την οικονομική βοήθεια και την στήριξη στον τομέα της ασφάλειας προς την Ουκρανία», πρόσθεσε η Πρόεδρος της Κομισιόν, ευχαριστώντας τον κ. Μπάιντεν για την σύγκληση της τηλεδιάσκεψης.


Σύμφωνα με ξεχωριστή ανάρτηση, η κ. φον ντερ Λάιεν μίλησε στη συνέχεια με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αντικείμενο «το πώς θα αυξήσουμε περαιτέρω τη βοήθεια μας στην Ουκρανία».

«Συζητήσαμε την οικονομική βοήθεια και βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, και τις απαντήσεις της Ουκρανίας στο ερωτηματολόγιο για την ένταξη στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να παρέχει τη στήριξή της και πως η Ουκρανία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.