Ούτε λέξη από τον Ερντογάν για τα Βαρώσια…

Τα «καλά νέα» ήταν το νέο «προεδρικό» παλάτι και το νέο κτίριο για την ψευδοβουλή.... Δύο Έλληνες υπουργοί στην Κύπρο

«Προεδρικό παλάτι» και νέο κτίριο για την ψευδοβουλή προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα της «βουλής», με τον τουρκικό ηλεκτρονικό Τύπο να ορίζει ότι τελικά αυτά ήταν τα «καλά νέα»… Ο κ. Ερντογάν δεν είπε ούτε λέξη για τα Βαρώσια από το βήμα της ψευδοβουλής. Αντίθετα, επανέλαβε ότι «μια δίκαιη λύση θα πρέπει να είναι βασισμένη στα γεγονότα. Αυτά είναι οι δύο λαοί και τα δύο κράτη στο νησί. Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που παρουσιάσαμε στη Γενεύη. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε».

Ο κ. Ερντογάν μιλούσε στην απουσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και της Κοινοτικής Δημοκρατίας, γεγονός για το οποίο έδειξε και την ενόχλησή του. «Η ύπαρξη και η ενότητα της “τδβκ” είναι πάνω από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν θα επιτρέψουμε σε συγκεκριμένους κύκλους να στοχεύσουν στην ενότητα και την αλληλεγγύη αυτής της λίμνης αδελφότητας», υποστήριξε. «Εδώ και 50 χρόνια συνεχίζουν οι διαπραγματεύσεις και οι Ε/κ δεν βλέπουν ισότιμα τους Τ/κ. Γι’ αυτό και δεν φτάσαμε πουθενά. Αυτό το σκεπτικό δεν άλλαξε ποτέ και είδαμε ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει συνέταιρο κράτος, γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλα πενήντα χρόνια. Στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί. Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος Τατάρ στη Γενεύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά εξακολουθεί να αγνοεί τα «δικαιώματα» των Τ/κ στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.

Σε κάποια στιγμή ο Τούρκος αναφέρθηκε στην άποψη πολιτικών κύκλων στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι γνωρίζει για την ενόχλησή τους και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και πως οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά. «Γνωρίζουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να ανακατεύουν κάποια πράγματα, αλλά τους παρακολουθούμε στενά», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας. Ο κ. Ερντογάν θα παρευρεθεί σήμερα στα πανηγύρια για την εισβολή και θα λάβει μέρος σε εγκαίνια για διάφορα έργα, μεταξύ των οποίων και για το τέμενος και τον «κήπο του λαού» στο Βαρώσι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy