Ούτε λέξη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του και πώς πήρε την πολιτογράφησηΑντί απαντήσεων, φταίει το ΑΚΕΛ κατά τον Άβνι

 

Την προσφιλή οδό του στρίβειν διά του φταιξίματος στο ΑΚΕΛ ακολούθησε μετά τον ιδιοκτήτη του κατασκοπευτικού βαν και ο έτερος εμπλεκόμενος Ισραηλινός. Ο επιχειρηματίας Shahak Άβνι, με χθεσινή πληρωμένη καταχώρισή του σε εφημερίδες, αντί απαντήσεων στα καυτά ερωτήματα που χρήζουν ξεκάθαρων απαντήσεων, επέλεξε να επιτεθεί και αυτός στο ΑΚΕΛ, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το ακραίο σημείο να κατηγορήσει το κόμμα για αντισημιτισμό!

«Είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούν κάποιοι το όνομά μου για πολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες», ισχυρίστηκε ο Ισραηλινός, ο οποίος προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς με προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Στην πληρωμένη καταχώρισή του όμως ο κ. Άβνι αποφεύγει να απαντήσει ερωτήματα που τέθηκαν κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα και τα οποία επαναλήφθηκαν μετά την παραδοχή από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών ότι ο επιχειρηματίας πολιτογραφήθηκε Κύπριος και πήρε διαβατήριο προτού του δοθεί και άδεια οπλοφορίας. Ένα από τα ερωτήματα που αφήνει αναπάντητα είναι ποια ακριβώς επένδυση έκανε ώστε να καταστεί δικαιούχος πολιτογράφησης στη βάση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.  Ζητείται επίσης απάντηση με ποιο δικαιολογητικό τού δόθηκε άδεια οπλοφορίας από τη στιγμή που η αρμόδια Επιτροπή της Αστυνομίας άναψε κόκκινο παραπέμποντας και στις δραστηριότητές του. Επίσης, καλείται ν’ απαντήσει γιατί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός με τον οποίο είχε συνάντηση υπό την ιδιότητά του ως εκπρόσωπος της Εβραϊκής Κοινότητας και αν η εταιρεία του είχε πελατειακή σχέση με τον ΔΗΣΥ.

Τάσος Περδίος