«Ούτε μία λιγότερη» – Γυναικεία παπούτσια έξω από το Αρχηγείο (Φωτογραφίες)

Με το σύνθημα «Ούτε μια λιγότερη» πραγματοποιήθηκε έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη βία κατά των γυναικών.

Με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Σοφίας Ζήνωνος στη Λεμεσό από τον πρώην σύντροφό της, οι διοργανωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αρχηγείο για να καταδείξουν την ευθύνη της Αστυνομίας στην πρόληψη των γυναικοκτονιών.


Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπροσώποι κομμάτων, όπως η Έφη Ξάνθου (Οικολόγοι), ο Δημήτρης Δημητρίου (ΔΗΣΥ), η Σκεύη Κουκουμά (ΑΚΕΛ), στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών καθώς και η πρόεδρος του Συμβουλίου Φωνή, Αναστασία Παπαδοπούλου, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φράγκος.

Τώνια Σταυρινού: Καθοριστικός ο ρόλος της Αστυνομίας στις καταγγελίες

Εκ μέρους των διοργανωτών, η Τώνια Σταυρινού, εξέφρασε τη θέση ότι ο κόσμος δεν θέλει να ξανακούσει από την Αστυνομία τη φράση «πήγαινε στο σπίτι σου και κάνε υπομονή».

Αυτή η προτροπή, όπως είπε, έχει οδηγήσει γυναίκες στον τάφο. Η διαμαρτυρία, όπως σημείωσε, γίνεται γιατί ο ρόλος της Αστυνομίας είναι καθοριστικός στις καταγγελίες για θέματα βίας κατά γυναικών.

Σε συνομιλία με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, η Τώνια Σταυρινού υποστήριξε ότι η Αστυνομία μπορεί και πρέπει να αποτρέψει δυσάρεστα γεγονότα, όπως τις δολοφονίες γυναικών.
Από την πλευρά του, ο Κύπρος Μιχαηλίδης, διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία προσπαθεί πάντα να προστατέψει τις ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες.
Κάλεσε επίσης τους διοργανωτές να δώσουν εισηγήσεις στην Αστυνομία, ώστε να ληφθούν μέτρα για την προστασία των γυναικών και οποιασδήποτε άλλης ευάλωτης ομάδας πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.