Ούτε το CTP θα παρευρεθεί στη «βουλή» – Τ/κυπριακά κόμματα μποϊκοτάρουν τον Ερντογάν

Έλα στο Google News

Η Συνέλευση του Κόμματος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) αποφάσισε να μην παρευρεθεί ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη «βουλή» του ψευδοκράτους.

Οι «βουλευτές» του CTP δεν θα παρευρεθούν στην εορταστική «κοινοβουλευτική συνεδρίαση» όπου θα μιλήσει ο Ερντογάν σε σχετική απόφαση που ληφθηκε εψές.

Υπενθυμίζεται οτι ουτε  οι βουλευτές του ΚΚΔ θα παρευρεθούν με απόφαση που έλαβε το βράδυ της Τετάρτης στα κομματικά του όργανα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα αναφέρει ότι το ΚΚΔ αιτιολογώντας την απόφασή του ανέφερε ότι αυτό είναι το «αναπόφευκτο αποτέλεσμα» της επιθυμίας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να επικρατήσει η νοοτροπία του «κάποιος διατάζει – κάποιος δηλώνει υποταγή» στις σχέσεις με την Τουρκία αντί μιας σχέσης μεταξύ ίσων στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού.
Για το ίδιο θέμα αναμενόταν να πάρει απόφαση ψες και το ΡΤΚ. Ο γ.γ. του κόμματος, Ερντογάν Σοράκιν δήλωσε ότι προχθές αξιολογήθηκε στα αρμόδια όργανα του κόμματος το ζήτημα, λέγοντας ότι το κομματικό συμβούλιο θα αποφασίσει κατά πόσο το κόμμα θα παρευρίσκεται στη συνεδρία της «βουλής».

Στο μεταξύ, ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Ερχάν Αρικλί προειδοποίησε ειδικά τα κόμματα ΚΚΔ και ΡΤΚ ως εξής: «Υποχρεούστε να επιδείξετε την ευγένεια, την αρετή να τον ακούσετε», είπε.

Υπογραμμίζεται ότι ο αντιπολιτευόμενος τ/κ τύπος μεταδίδει την είδηση ότι ο πρώην ηγέτης των τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επεσήμανε σε στελέχη του ΡΤΚ ότι δεν προτίθεται να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Ερντογάν.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.