Ούτε βήμα πίσω οι κάτοικοι για τα ασφαλτικά στο Μιτσερό – Πέτυχαν αναστολή των έργων

Για τις 25 Αυγούστου έχει οριστεί η συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τις κοινότητες της περιοχής Μιτσερού, όπου αποφασίστηκε να εγκατασταθεί εργοστάσιο ασφαλτικού.

Ο Κοινοτάρχης Αγροκήπιας Σωτήρης Κυριάκου ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα τους για αναστολή των εργασιών στον χώρο όπου θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο, μετά από παράκληση του Προέδρου προς την εταιρεία για να ανασταλούν οι εργασίες, μέχρι τη συνάντηση στο Προεδρικό.

Σημείωσε ότι σήμερα το πρωί αναμένεται να αποχωρήσει το μηχάνημα από το χώρο, λέγοντας ότι μόλις γίνει αυτό, τότε θα αποχωρήσουν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Δεν έχει γίνει μελέτη στο Δάλι

Δεν έχει γίνει περιβαλλοντική μελέτη από το Τμήμα Περιβάλλοντος στην περιοχή Ιδαλίου ώστε να φανεί εάν υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη λειτουργία των εργοστασίων ασφαλτικών, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του η εφημερίδα «Πολίτης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Τμήμα Περιβάλλοντος αναφέρει ότι ουδέποτε έγινε περιβαλλοντική μελέτη για το εργοστάσιο στο Δάλι, σημειώνοντας ότι δεν τους ζητήθηκε ποτέ από κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι λήφθηκε πολιτική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για τη μεταφορά ενός εργοστασίου, στην περιοχή Μιτσερού μετά τις δεκάδες κινητοποιήσεις από κατοίκους στο Δάλι και τις φωνές για την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων από τα εργοστάσια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.