Οζερσάι: Δεν είναι νέες οι προτάσεις που υπέβαλε ο Τατάρ

Δεν είναι νέες οι προτάσεις που υπέβαλλε για συνεργασία με την ε/κ πλευρά ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσάι υποστηρίζοντας ότι προετοιμάστηκαν από τις υποδείξεις που εδώ και χρόνια κάνει το κόμμα του για το θέμα και ευχήθηκε «να μην πάνε χαμένες, όπως έγινε με το κλειστό Βαρώσι».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση χθες, ο κ. Οζερσάι είπε ότι πρέπει και οι δύο πλευρές, χωρίς να περιμένουν μια περιεκτική λύση του Κυπριακού, να καθίσουν σε μια τέτοια περίοδο οικονομικών δυσκολιών, να βάλουν τις προτάσεις τους στο τραπέζι, να τις συζητήσουν και να βρουν ένα κοινό σημείο. Και όχι, πρόσθεσε, να προσπαθούν για την αναβάθμιση του καθεστώτος τους.


Το κόμμα του Λαού, συνέχισε, πριν 5 χρόνια είχε κοινοποιήσει το όραμά του για «Συνεργασία πριν από την λύση, χωρίς λύση», το οποίο – είπε – είχε γίνει αποδεκτό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και περιλάμβανε τότε προτάσεις για συνεργασία στο θέμα του φυσικού αερίου και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Οζερσάι υποστήριξε ότι το «προεδρικό» πήρε τις δικές του προτάσεις και τις διεύρυνε, αλλά ανησυχεί – όπως ανέφερε – μήπως κι αυτές οι προτάσεις συνεργασίας πάνε χαμένες, όπως έγινε με την πρωτοβουλία για το άνοιγμα του Βαρωσίου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.