Η επιχείρηση των drones βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, δηλώνει ο Κουτρέτ Οζερσάι.

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο λεγόμενος ΥΠΕΞ των κατεχομένων είπε ότι τα drones επιχειρούν στις περιοχές όπου γίνονται έρευνες και γεωτρήσεις.

Είπε επίσης ότι προχώρησαν σε αυτό το βήμα γιατί ο 21ος αιώνας συνοδεύεται από νέες ανάγκες και είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν σε αυτές.

Τόνισε ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος και σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεργάζεται με τους Αμερικανούς, τους Γάλλους και άλλους ενώ επιτρέπει την χρήση των λιμανιών της.

Αν βρεθούμε σε κατάσταση θεατή, είπε ο Οζερσάι, τότε θα χαλάσει η ισορροπία και θα προκύψει το ενδεχόμενο σύγκρουσης αφού αν διαπιστωθεί ότι παραβιάζονται στην πράξη τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τότε θα υποχρεωθούν να αντιδράσουν.

Για αυτό τον λόγο, σημείωσε, προσπαθούν να προλάβουν την στιγμή της αντίδρασης και να εξασφαλίσουν εκ νέου την ισορροπία.

Όσον αφορά στο κυπριακό ο Κουτρέρ Οζερσάι επανέλαβε ότι δεν υφίστανται οι συνθήκες της ομοσπονδίας, αφού οι 2 πλευρές δεν εμπιστεύονται η μια την άλλη και επίσης η μια δεν επιθυμεί να μοιραστεί την διοίκηση και τον πλούτο.

Ως εκ τούτου σημείωσε, θα πρέπει να οικοδομηθεί ένας συνεταιρισμός από πάνω προς τα κάτω, και να υπάρξει για παράδειγμα συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση και την διεθνή τρομοκρατία